הפיצוץ בנמל הבעיר את המחאה בלבנון: כוחות הביטחון הרחיקו הלילה (בין חמישי לשישי) מפגינים זועמים שניסו לפרוץ לבניין הפרלמנט בביירות. בין היתר השתמשו הכוחות בגז מדמיע כדי להרחיק את המפגינים. המוני לבנונים יצאו לרחובות ביירות בימים האחרונים במחאה נגד הממשל, בטענה כי הפיצוץ נגרם בשל שחיתות שלטונית ורשלנות. בתוך כך, בלבנון דיווחו כי 16 עובדי נמל נעצרו הלילה בחשד למעורבות בפיצוץ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

זהותם של החשודים שנעצרו לא פורסמה, אך ככל הידוע מדובר בעובדי הנמל. נציג הממשלה לבית הדין הצבאי ציין כי הרשויות תשאלו עד כה יותר מ-18 אנשים - עובדי נמל ופקידי מכס וכן אנשים פרטיים. כל אלו נחקרו בחשד לאחריות או בחשד שהיו מעורבים בעבודות תחזוקה בנמל שאחסן את חומרי הנפץ המסוכנים שהתפוצצו ביום שלישי בערב.

המחאות מחוץ לפרלמנט הלבנוני (צילום: רויטרס_)
צילום: רויטרס_

המעצרים הגיעו לאחר שנשיא לבנון מישל עאון הבטיח חקירה שקופה של הגורמים לפיצוץ, והבטיח כי העומדים מאחוריו יישאו באחריות ויעמדו מול "ענישה חמורה", לדבריו. ראיות הולכות ומצטברות – כולל הודעות דוא"ל ומסמכים רשמיים – מעידות שגורמי ממשל ידעו על משלוח של אלפי טונות של אמוניום חנקתי שהוחרמו על ידי רשויות לבנון. הגורמים אף ידעו שהחומרים המסוכנים אוחסנו בנמל ביירות ב-6 השנים האחרונות – אך לא הצליחו לפעול נגדם. אחד המשלוחים תואר במסמכים כ"פצצה צפה".

נשיא צרפת עמנואל מקרון בביקור לבנון‎ (צילום: רויטרס_)
נשיא צרפת עמנואל מקרון בביקור לבנון‎ | צילום: רויטרס_
הפיצוץ בביירות (צילום: AP)
הפיצוץ בביירות | צילום: AP

נציג הממשלה לבית המשפט אמר כי החקירה מתקדמת "במטרה לאתר את כל החשודים האחרים, כדי לברר את כלל העובדות הקשורות לאסון הזה".

מחאות קשות שוטפות את ביירות מאז האסון. המוני מפגינים ניסו לפרוץ הלילה לבניין הפרלמנט והורחקו על ידי כוחות הביטחון שירו לעברם גז מדמיע. נשיא צרפת מקרון ביקר השבוע בעיר, לאחר האסון. בזמן שסייר בביירות, המונים קראו "מהפכה, מהפכה!".

הנשיא הצרפתי קרא להנהגה בלבנון ל"שינוי עמוק" . מקרון קרא גם לחקירה בינלאומית כשביקר בעיר מוכת האסון. הלבנונים טוענים כי שחיתות שלטונית, רשלנות וניהול כושל הובילו לפיצוץ. לפחות 157 בני אדם נהרגו עד כה וכ-5,000 נפצעו. עשרות עדיין נעדרים. מצב חירום בן שבועיים הוחל במדינה.