בתחילתו של הגל הראשון, אוסטרליה, בדומה לישראל, הצליחה לבלום התפשטות מהירה של הנגיף וזאת לאחר שנקטה בצעדים מהירים ומחמירים. אבל בדיוק כפי שהתרחש בארץ, האוסטרלים גם מיהרו להקל את חוקי הריחוק החברתי, פתחו את הגבולות ואת הכלכלה וכעת הם חווים גל שני שיוצא משליטה. ביום חמישי האחרון החליטה הממשלה המקומית להציב סגר חדש ומחמיר במדינת ויקטוריה למשך שישה שבועות. האם גם אנחנו בדרך לשם?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במדינת ויקטוריה שבאוסטרליה התגלו ביממה האחרונה 273 מקרים חדשים וגבר בן 70 מת כתוצאה מסיבוכי הנגיף. בסידני נרשמו 9 מקרים חדשים אחרי שאיתרו את מקור ההדבקה בפאב מקומי. אבל ההתפרצות הקהילתית האחרונה בדרום ויילס היא זו שהכניסה את האוסטרלים לכוננות קורונה גבוהה במיוחד ולהחלטה להטיל סגר ממושך על מדינת ויקטוריה.

קורונה באוסטרליה (צילום: reuters)
חוזרים למגבלות: גן שעשועים סגור במלבורן | צילום: reuters
קורונה באוסטרליה (צילום: reuters)
סגר באוסטרליה, השבוע | צילום: reuters

"אני יודע שאנחנו מבקשים הרבה מהויקטוריאנים", אמר ראש ממשלת ויקטוריה, דניאל אנדרוס. "אבל פשוט אין לנו ברירה אלא להכיר במציאות העומדת בפנינו ולעשות את מה שצריך לעשות, וזה לבצע את הכללים האלה, לצאת רק כשצריך".

העלייה במספר הנדבקים משקפת גם את מספר הבדיקות הגבוה - בויקטוריה בלבד ביצעו יותר מ-30 אלף בדיקות מדי יום. בדרום ויילס השכנה, שם נמצאת גם העיר סידני, חשבו שהשתלטו על המגפה והקלו באופן משמעותי את המגבלות בתחילת החודש. בימים האחרונים הרשויות מאתרות יותר מאלף בני אדם שביקרו בפאב בדרום מערב סידני, לאחר שהתגלו שם 9 חולי קורונה.

קורונה באוסטרליה (צילום: reuters)
הגל השני הפתיע את האוסטרלים: בית חולים במלבורן | צילום: reuters

גם במלבורן הכוננות עלתה שלב - חמישה מיליון אוסטרלים קיבלו הוראה להישאר בבתים והורשו לצאת רק לעבודה, לטיפול או להתעמלות. המשטרה המקומית במלבורן הקימה מחסומים בכבישים ראשיים כדי לעצור אנשים שיצאו מהבית ללא סיבה טובה מספיק. כמו בישראל, בתי קפה, ברים, מסעדות וחדרי כושר שנפתחו רק לאחרונה, נאלצו להרגיש שוב את נטל הנגיף ולסגור את דלתותיהם.

ישראלית תושבת אוסטרליה: "אנחנו בדיכאון"

שר האוצר האוסטרלי אמר שהסגר הממושך יעלה למדינה כמיליארד דולר בשבוע. הממשל המקומי בויקטוריה, בסיוע הממשל הלאומי, יספק "קו סיוע חירום כלכלי" של יותר מ-530 מיליון דולר לעסקים שנסגרו. הסיוע כולל מענקים במזומן לעסקים שנאבקים על קיומם, תמיכה בבריאות הנפש לבעלי עסקים, ייעוץ ממוקד והקלות מיוחדות למפעילי עסקי התיירות.

ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון (צילום: סקיי ניוז)
ראש הממשלה האוסטרלי סקוט מוריסון | צילום: סקיי ניוז

"אנחנו אומרים - אנחנו כאן אתכם לאורך כל הדרך שתהיה מאוד טראומטית", אמר טים פאלאס, מי שאחראי על תיק האוצר במדינת ויקטוריה. תושב מקומי שילדיו נשארו בבית, התלונן על המצב ההולך ומתדרדר: "הילדים נאבקים וסובלים בריחוק הזה. הם צמאים למגע ופעילות חברתית. יש לזה השלכות פיזיות ונפשיות. הם צריכים עזרה ואנחנו לא כאן כדי לעזור להם".

משטרת ויקטוריה נתנה 119 קנסות ביממה האחרונה בגין הפרת ההנחיות. בניגוד לישראל, שם עוצרים ונקנסים אפילו תשעה אנשים שהתאספו למסיבת יום הולדת בבית פרטי. עם זאת, בדומה לישראל, התושבים זועמים על ההפרות הבוטות של ההנחיות והמדיניות הממשלתית הקלוקלת בויקטוריה.

תמי, תושבת מדינת ויקטוריה, סיפרה ל-N12: "אנחנו בדיכאון. הילדים חזרו ללמוד אונליין, הם מבואסים ואנחנו ההורים מבואסים וחוששים משיגעון. אני חושבת שזה לא בריא שאנשים לא נפגשים, אפילו לא בכמויות קטנות. העסקים כאן יקרסו. אפשר לראות גם דברים טובים שיוצאים מהאנשים בתקופה הזו, אבל אני עכשיו רואה שכולם הופכים להיות תלויים לגמרי במכשירים (האלקטרונים) שלהם. רואים גם יותר ויותר שימוש בסמים כמו קוקאין וכמובן גראס