מחמירים הגבלות: מושל ניו יורק אנדרו קואומו חתם אתמול (שני) על צו לפיו נוסעים המגיעים למדינה כמעט מכל העולם, מלבד 31 מדינות, נדרשים להיכנס לבידוד של שבועיים ולמלא טופס ייעודי של משרד הבריאות. הצו מגיע בעקבות העלייה העולמית בתחלואה כשמדינות רבות מתמודדות עם התפרצות גל קורונה שני, והחלטת ה-CDC להחמיר את תנאי הכניסה לארה"ב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאז חודש מרץ דרשה ניו יורק חובת בידוד של שבועיים לכל מטייל שהגיע ממדינה שרמת התחלואה שלה מוגדרת כרמה 2 או 3. הכוונה היא שיעור חיוביים לקורונה הגבוה מ-10 אנשים על כל 100 אלף תושבים, או שיעור של מעל 10 אחוז חיוביים, בממוצע של שבוע - הגדרה תחתיה נכנסות כמעט כל מדינות העולם, מלבד 31 מהן. החובה לא נאכפה במלואה, ולא כללה בדיקות בשדה התעופה או מעקב מוקפד אחר הנכנסים, וכעת המצב צפוי להשתנות.

אנדרו קואומו מושל מדינת ניו יורק (צילום: AP / Hans Pennink)
אנדרו קואומו, מושל ניו יורק | צילום: AP / Hans Pennink

הצו כולל החמרה נוספת, טופס מיוחד של משרד הבריאות בניו יורק אותו יידרשו למלא כל הנוסעים הנכנסים למדינה. אם יסרבו לעשות זאת - יסתכנו בענישה. ברקע ההחלטה נמצאת ההתפרצות המחודשת של נגיף הקורונה במדינות רבות והחלטת ה-CDC, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, להחמיר את הקריטריונים לנחיתת טיסות בין-לאומיות בארה"ב.

"ההחלטה של ה-CDC בשילוב העלייה במקרי התחלואה במדינות ברחבי העולם, הינה איום הולך וגובר על התקדמותה של ניו יורק במלחמה בנגיף ה-COVID-19", אמר קואומו, מושל ניו יורק. "הצו שנחתם היום ידרוש ממשרד הבריאות להזהיר את כל הנוסעים ממדינות ברמת תחלואה של 2 ו-3 מפני חובת הבידוד, וידרוש ממטיילים למלא את הטופס ולסייע במאמצי קטיעת שרשראות ההדבקה ומניעת ההדבקה בעתיד".

רכבת תחתית, סאבווי, ניו יורק, קורונה (צילום: רויטרס)
הרכבת התחתית בניו יורק | צילום: רויטרס

בין 31 המדינות שאינן כפופת לצו החדש בניו יורק או לדרישת הסגר נמצאות ניו-זילנד, תאילנד, קמבודיה, טייוואן, לאוס, איי קיימן, איי מרשל, איי פוקלנד, הרפובליקה הדומיניקנית, גרינלנד, גרנדה, מאוריציוס, מיקרונזיה ועוד.