עד כמה המדענים הסיניים קרובים לפיתוח חיסון לקורונה? כתב CNN, דיוויד קולבר, ביקר במעבדת "סינובק" שבבייג'ינג, סין, ושוחח עם מדעניה – שנמצאים בשורה אחת עם המדענים המובילים בעולם במירוץ אל החיסון. סינובק היא אחת מ-9 חברות בלבד מסביב לעולם שהחלו בשלב הניסויים הקליניים. היא החלה בפיתוח החיסון כבר בחודש ינואר, כשהתפרץ הנגיף בסין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הלן יאנג, בכירה בחברת סינובק, הצהירה: "המטרה של סינובק היא לספק חיסון באיכות טובה, עם בטיחות טובה, שיספק חסינות גבוהה לאנשי העולם", אמרה. סינובק מעריכה כי תוכל לייצר 300 מיליון חיסונים בשנה. יאנג אמרה כי בחברה מברכים על פיתוחים נוספים – וכי הם מאמינים שככל שיהיו יותר חיסונים בשוק, כך יהיה טוב יותר.

"אני חושבת שהתחרות מקרבת אותנו לניצחון על הנגיף", אמרה יאנג. "אנחנו חייבים להיות מהירים יותר מהנגיף ומקצב ההתפשטות שלו – ולכן אנחנו לא מתחרים זה בזה. אנחנו מקווים שכולם יצליחו".

ביקור במעבדה הסינית שעומדת לייצר חיסון לקורונה (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

לרוב מקובל שחיסונים מפותחים לאורך שנים ועוברים ניסויים קפדניים לפני הגעתם לפס הייצור. אך יאנג טוענת כי היא תחוש בטוחה לקחת את החיסון של סינובק: "כן, אני אהיה בטוחה. מכיוון שהדרך שאנחנו עוברים לקראת החיסון מגובה בטכנולוגיה מוכחת ובדוקה".

סינובק היא אחת מ-13 חברות סיניות שפועלות לפתח חיסון לקורונה. קולבר מ-CNN דיווח כי החיים בסין חזרו לשגרה כמעט מלאה במרבית המקומות, והמדינה מבצעת בדיקות המוניות ואיתור מגעים קפדני. לפי קולבר, מומחי בריאות טענו כי בשל הצעדים המחמירים של סין רמת החסינות הטבעית בסין נמוכה. הפרופסור איבן האנג מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת הונג קונג אמר ל-CNN כי "החסינות הכללית נמוכה מאוד – במקומות כאלו הדרך להתקדם היא חד משמעית באמצעות חיסון".