סקר שבוצע בבריטניה מצא שרק כמחצית מהאוכלוסייה היו מתחסנים נגד קורונה אם היה חיסון כזה. הגרדיאן הבריטי דיווח שהחוקרים שביצעו את המחקר "בהלם" מהממצאים. המחקר נערך על ידי קינגס קולג' בלונדון ואיפסוס מורי. במסגרת המחקר, אחד מכל שישה בריטים הודיע ש"בהחלט לא" או "לא סביר" שישתמשו בחיסון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

קבוצת המדענים והסוקרים מצאו שרק 53% מקבוצת הבדיקה אמרו שבטוח או סביר מאוד שירשו לעצמם לקבל חיסון נגד המחלה. רק אחד מכל חמישה בריטים אמרו שזה יהיה "סביר למדי" שישתמשו בחיסון.

על פי המחקר, העונים שדוחים את השימוש בחיסון מבטאים סקפטיות לגבי המדע או חוששים פחות מהשפעת נגיף הקורונה. המחקר מצא גם שבאותן הקבוצות נמנים גם אנשים שנוטים לא לעטות מסכה על פניהם. אותם אנשים הודו שאת רוב המידע על המחלה הם קיבלו בהודעות וואטסאפ או ברשתות החברתיות.

המחקר מצא גם שגיל הנבדק משחקת תפקיד משמעותית בעמדה כלפי חיסון. 22% מהעונים בגילאי 16-2-34 אמרו שלא סביר או שאין סיכוי שישתמשו בחיסון לעומת 11% בלבד בקרב בני ה-55-75. המחקר מתבסס על 2,237 עונים מרחבי בריטניה בגילאים 16-75.

המדענים בבריטניה נסערים בעקבות התוצאות: "תפיסות מוטעות לגבי חיסונים הן אמונות שפוגעות ויפגעו בנו. הן משפיעות באופן ברור על ההתנהלות של האנשים בהתמודדות מול משבר הקורונה". ד"ר ויליאם דאפי, מנהל מכון המחקר של קינגס קולג' הוסיף: "כאשר אחד מכל שישה בריטים דוחה את החיסון, בקבוצות מסוימות – לשליש או יותר יש אמונה בתיאוריות קונספירציה, או חוסר אמון בממשל או בגופים בעלי סמכות ובמדע".

המחקר קורא לממשלה בבריטניה לשים לב לממצאים, מפני שדחיית החיסון תפגע ביכולת להתמודד עם המגפה – הקורונה ומחלות אחרות. "כמעט רבע מבני הגילאים 16-34 אומרים שלא סביר שיבצעו חיסון נגד קורונה, גם כשהחיסון יהיה זמין", נכתב. "זה עניין חמור והממשל צריך להיאבק בתפיסות שגויות בנוגע לחיסונים, במיוחד בין הצעירים".

בארצות הברית גילו בעיה דומה, אולי אפילו חמורה יותר. במחקר שפורסם במהלך הקיץ בארצות הברית, סביב אותה השאלה, נמצא שכמחצית מהאמריקנים לא מתכוונים לקחת חיסון. זו אותה המדינה שצפויה להגיע השבוע לחמישה מיליון חולים.

פעילים שמוגדרים "מתנגדי חיסונים" החלו לדבר על הנושא ולהפיץ מידע נגד חיסונים כבר מחודש ינואר האחרון. כבר מהרגעים הראשונים הם טענו שהחיסון זו הונאה שנועדה להפיק רווחים לחברות התרופות.