סופה בעוצמה חריגה נבנית בימים האחרונים באזור הים התיכון. חזאים מקומיים מכנים אותה "לאנוס", ונכון להיום (חמישי) היא ממוקמת בין איטליה ליוון. מחר בלילה היא עתידה לפגוע בחופי יוון בעוצמה רבה, עם כמות משקעים פוטנציאלית של 300-400 מ"מ, ברקים ומשבי רוח הרסניים. צפו בתיעוד הסופה מהלוויין

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"לאנוס" עדיין לא נכנסת לקטגוריה של "מדיקן" – הוריקן ים תיכוני – אך היא לא רחוקה מלהיות אחד כזה. לנוכח עוצמת הרוחות והמשקעים הצפויים, קיים בהחלט חשש לנזקים חמורים לאורך המסלול שאותו תעשה בימים הקרובים.

כרגע, כאמור, היא ממוקמת במרכז הים התיכון, בין איטליה ליוון. מחר בלילה תנחת "לאנוס" בחלק הדרומי של יוון, חצי האי פלופונסוס. שיפור במזג האוויר באזור צפוי רק בראשון, עם חזרתו של מרכז השקע לים.

משבר האקלים נמשך - ופוקד אותנו גם השנה הזאת את כל העולם ביתר שאת. למרות ההפחתה הזמנית בפליטת גזי החממה עקב סגרי הקורונה ברחבי העולם, הדעה הרווחת היא שמדובר בהפחתה קצרה מדי - שלא סייעה מספיק כדי להפוך את המהלך האקלימי שהשתנה ללא היכר עקב נזקי פעולות האדם.

שרפות בקליפורניה (צילום: רויטרס_)
השרפות בקליפורניה | צילום: רויטרס_

מלבד אירועי השריפות החמורים במערב ארה"ב, שנגרמו בין היתר בעקבות גל חום קשה שפקד את האזור, עונת הסופות הטרופיות וההוריקנים החלה מוקדם מהרגיל. כבר בתחילת חודש אוגוסט פגע בארה"ב ההוריקן "איסאייאס" - שנחשב להוריקן המוקדם ביותר שפגע ביבשת אמריקה אי פעם.

את עוצמתה הסופית של "לאנוס" ניתן יהיה לאמוד רק בדיעבד, ולהבין האם גם כאן מדובר באירוע יוצא דופן. אירוע שכזה יצטרף לגלי החום הכבדים מסביב לעולם, לסופות הרבות והעוצמתיות ולשינויים החדים בכמויות הגשם שנמדדו השנה.

כך או כך, כבר בחודש הזה - הרבה לפני תום השנה האזרחית - ניתן לומר שאנחנו חווים בשנת 2020 התחזקות של מגפת שינוי האקלים. למגפה הזו מורכב יותר להשיג חיסון - והיא תישאר איתנו עוד שנים רבות.