בארגון הבריאות העולמי התייחסו הבוקר (שלישי) להתפשטות מגפת הקורונה בעולם, ואמרו כי הם מודאגים מכך שהווירוס מתפשט על ידי צעירים בגילאי ה-20, 30 וה-40 כשרבים מהם אינם מודעים כלל שנדבקו בנגיף. בכך מהווים אותם צעירים סכנה גדולה לקבוצות בסיכון ובהם קשישים ובעלי מחלות רקע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בכירים בארגון הבריאות העולמי אמרו כי חלקם של הצעירים באוכלוסיית הנדבקים עלה באופן גלובלי. "המגפה הזו משתנה", הכריז טקאשי קאסאי, בכיר בארגון, "הצעירים שנדבקים ומדביקים אינם מודעים לכך – וזה מעלה את הסיכון של עלייה בתמותה בעקבות ההידבקות הגדלה בקרב הקבוצות בסיכון".

קורונה, ספרד (צילום:  ChiCeM / shutterstock.com)
הקורונה בספרד. ארכיון | צילום: ChiCeM / shutterstock.com

"מה שאנו רואים לאחרונה הם מקרים רבים של הידבקות מחודשת", הוסיף קאסאי, "אנו מאמינים שזה סימן שנכנסו לשלב חדש של המגפה ביבשת אסיה". עוד הוא סיפר כי מדינות רבות שיפרו את היכולת שלהן לחיות לצד הנגיף, באמצעות גילוי מוקדם של ההידבקות ויכולת לנהל זאת באופן מוקדם.

לאחרונה נרשמה עלייה במקרי ההדבקה בכל רחבי העולם, זאת במקביל למרוץ המתגבר בדרך לחיסון. עד כה מתו ברחבי העולם 770 אלף בני אדם לאחר שנדבקו בנגיף, וכן נדבקו 22 מיליוני בני אדם.

אזרחי ישראל באמצע (צילום: מריים אלסטר פלאש 90, פלאש/90 )
הקורונה בישראל. ארכיון | צילום: מריים אלסטר פלאש 90, פלאש/90

מדידת חום ברחוב בפיונגיאנג, צפון קוריאה (צילום: ap)
הקורונה בצפון קוריאה. ארכיון | צילום: ap
הדיווחים על עלייה בנדבקים נרשמו דווקא במדינות שנראה שהשיגו שליטה על הווירוס, כמו ויטנאם שבשלושת החודשים האחרונים לא נרשמה בה הדבקה בין אוכלוסייה מקומית לאחרת – בעקבות הצעדים הדרסטיים שבהם נקט השלטון.

במקביל, אמרו בארגון כי הם מקווים לקבל יותר מידע מרוסיה בנוגע לחיסון נגד קורונה, עליו הכריז פוטין בשבוע שעבר. עוד אמרו בארגון כי הם מודעים לאפשרות שהווירוס יעבור מוטציה וישתכלל, אך בינתיים נראה כי הוא יציב.