אלפי ישראלים מתרגשים מהסכם השלום ההיסטורי עם איחוד האמירויות, בין היתר, ואולי בעיקר בזכות היעד התיירותי המושך. אלא שבדיקה בנוגע לחוקי המקום והיחס לתיירים עלול לגרום לתייר הישראלי לחשוב פעמיים על ביקור במדינת המפרץ העשירה. אז רגע לפני שאורזים את המזוודות – אספנו כמה דוגמאות לתיירים שהביקור שלהם במדינה - לא היה מוצלח כפי שקיוו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

חוקי הסמים – מהקשוחים והמחמירים בעולם

בשנת 2017 צעיר בריטי שהגיע למדינת המפרץ עבר בדיקה רפואית סטנדרטית במטרה להתחיל לעבוד כמלצר באחת המסעדות בדובאי. הבדיקה הראתה שאריות של סם הקנאביס, אותו עישן, לטענתו – עוד כשהיה בבריטניה.

AbuDhabi-9 (צילום: מאי ויגאל רוזנטל)
צילום: מאי ויגאל רוזנטל

המשפט של הצעיר הבריטי ארך 2 דקות בלבד, בסופו נגזרו עליו שנתיים של מאסר בכלא המקומי. לאחר מספר שבועות שוחרר בערבות אך עדיין נאסר עליו לעזוב את המדינה עד לסיום כל שלבי המשפט שלו.

חוקי הסמים באיחוד האמירויות הם מהקשים והנוקשים בעולם. כל שימוש בסם, ואפילו בתרופות מסוימות עלולות להוביל למאסר ארוך ובתנאים מסוימים אף לעונש מוות. על פי החוק במדינה, גם שאריות של סם שנמצאו בדמו של הנבדק נחשבות לאחזקת סם לשימוש עצמי ויכולות להוביל לענישה חמורה.

 יחסים בין בני זוג מאותו המין – אסורים בהחלט

צעיר אירופאי שעבד במדינה בשנת 2017 בילה ערב נעים בפאב מקומי בדובאי. אלא שלאחר זמן מסוים שהיה במקום, המשטרה המקומית עצרה אותו לאחר שנטען שניסה לגעת ברגלו של גבר מקומי. בן ה-27 נידון ל-3 חודשי מאסר, למרות שהמקומי ביטל בסופו של דבר את התלונה נגדו.

אבו דאבי (צילום: trabantos, shutterstock)
צילום: trabantos, shutterstock

יחסים בין בני זוג מאותו המין אסורים בהחלט באיחוד האמירויות. העונשים נגד מי שמפרים את כללי התנהגות בנושא עלולים להיות קשוחים במיוחד ולהגיע עד 10 שנות מאסר.

גם בני זוג שאינם מאותו המין צריכים להיזהר בדרך שבה הם מביעים את החיבה שלהם. זוג בריטי שקיים יחסי מין על החוף בדובאי נעצר על ידי המשטרה, גורש מהמדינה ונקנס בעשרות אלפי אירו. לזוגות נשואים מותר להחזיק ידיים בציבור, אך חיבוקים ונשיקות עלולים לפגוע ברגשות המקומיים ולהוביל למפגש לא נעים עם המשטרה.

קיללתם או צעקתם בכביש? ייתכן שתיאסרו

תייר בריטי בן 23 שביקר במדינה צעק, קילל וסימן תנועה מגונה לנהג אחר שלטענתו עקף אותו בצורה תוקפנית. כוחות משטרה עצרו את התייר ואת אשתו, גרשו אותם מהמדינה, ועל התייר נגזרו 6 חודשי מאסר.

החוק באיחוד האמירויות קובע שהתנהגות תוקפנית, יריקות, קללות ואפילו סתם זעם בכביש עלולה להוביל לגירוש מהמדינה ואפילו לעונש מאסר בפועל.

איי התמרים (צילום: MarekKijevsky, shutterstock)
צילום: MarekKijevsky, shutterstock

אלכוהול – רק באישור של הממשלה

צריכת משקאות אלכוהוליים מותרת במדינה רק למי שאינו מוסלמי, עם זאת, מותר לשתות אלכוהול רק במקומות פרטיים, או במקומות שקיבלו היתר מיוחד מהמדינה. האזרחים המקומיים נדרשים גם הם לבקש אישור מיוחד על מנת לרכוש את המשקאות האלכוהוליים.

לעתים, אפילו לא צריך להיות בשטח המדינה כדי להסתבך. בשנת 2018 תיירת בריטית נעצרה על ידי המשטרה מיד לאחר שנחתה בנמל התעופה. הסיבה – כוס יין שהזמינה לעצמה בזמן הטיסה מלונדון למדינה.

צניעות, לבוש וריקודים – בעיקר בפרטיות

החוקים במדינה מתבססים על המסורת האסלאמית. בעוד המקומיים בדרך כלל מפגינים כבוד וסובלנות כלפי דתות אחרות, ישנה ציפייה מהתיירים להתאים את עצמם למסורות האסלאמיות. כך למשל, נשים נדרשות להתלבש באופן צנוע בציבור – לכסות את הידיים, הרגליים. בגדי ים מותרים אך ורק בבריכות או בחופי הים.

ריקודים מותרים אך ורק במקומות פרטיים או במועדונים ומקומות ייעודים שקיבלו אישור מיוחד מהמדינה. ריקוד בציבור ברחוב עלול להוביל למעצר בגין התנהגות שאינה הולמת.