ממשלת בריטניה הכריזה על מחקר חדש במסגרתו ייבחנו השפעות נגיף הקורונה ברחבי המדינה. מטרת המחקר היא להבין מהו שיעור ההתפרצות, קצב ההדבקה וכן מהו מספר האנשים שפיתחו נוגדנים לנגיף. המהלך פותח על ידי מדענים מאוניברסיטת אוקספורד ותוצאותיו הראשוניות צפויות להתפרסם בתחילת חודש מאי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התכנית תכלול בדיקות קורונה ותשאול ביתי של הנבדקים. באמצעים אלה, ניתן יהיה לראות אם האדם חלה בנגיף, ובמידה וכן – במסגרת המחקר, הוא יתבקש לבצע בדיקות נוספות בכל שבוע ב-5 השבועות הראשונים. בשלב השני – המשתתפים ייבדקו פעם בחודש למשך שנה. הדגימות שיילקחו לאורך הזמן יסייעו בקביעת השיעור באוכלוסייה הכללית במדינה שפיתחה נוגדנים לנגיף, ויאפשרו מעקב הדוק אחרי המגמות המתפתחות.

בשלב הראשון של המחקר, ייקחו בו חלק כ-20 אלף בתי אב, שנבחרו כמייצגי האוכלוסייה באופן המיטבי, מבחינת גילים ואזור מגורים. הפיילוט צפוי להתמקד באנגליה, אך בהמשך יכסה את כל רחבי הממלכה. המהלך צפוי להתרחב במהלך השנה הקרובה, ועל פי התכנון – כ-300 אלף איש צפויים להשתתף בו בסופו של דבר.

דגימת קורונה במעבדה של קופת חולים כללית (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
בדיקת קורונה, אילוסטרציה | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

"איסוף המידע על שיעור התחלואה ופיתוח הנוגדנים הוא חלק חיוני בתגובתנו המתמשכת לנגיף", אמר שר הבריאות הבריטי מאט הנקוק. "המהלך יסייע במעקב אחרי היקף ההדבקה הנוכחי, ובמקביל יאפשר לנו לענות על שאלות מכריעות לגבי התחסנות הציבור", הוסיף. "כך נוכל להבין טוב יותר את מסלול ההתפשטות ולצפות את ההתפתחויות העתידיות", סיכם הנקוק.