צעד נוסף לאנושות: לאחר מסע בן 14 שנים בחלל, החללית "ניו הורייזונס" של נאס"א צילמה בחודש אפריל האחרון תמונות של כוכבים שמיקומם נראה שונה מכפי שנראים מכדור הארץ - ומאפשרות להבחין בתזוזות להן לא מסוגלת העין האנושית. נקודת התצפית הייחודית שלה נמצאת במרחק של לא פחות מ-6.9 מיליארד קילומטרים מכדור הארץ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החללית "ניו הורייזונס" של נאס"א שוגרה לראשונה בחודש ינואר 2006, במסגרת תכנית "גבולות חדשים". מסלולה כולל טיסה בקרבת כוכבי לכת שונים ושידור תמונות משם – היישר לכדור הארץ. זוהי הפעם הראשונה שנראה מה שמכונה "parallax effect" מחללית, במסגרתו אנו רואים את ההבדל במיקומם של הכוכבים מזוויות שונות.

נאס"א, ניו הורייזונס, חללית, חלל (צילום: CNN)
התמונות שצילמה החללית. מימין: וולף 359, משמאל: "פרוקסימה סנטאורי" | צילום: CNN

התמונות צולמו בחודש אפריל, במרחק של 6.9 מיליארד קילומטרים מכדור הארץ, אז כיוונה החללית את המצלמה הטלסקופית שלה לכוכבים הסמוכים, "פרוקסימה סנטאורי" ו"ולף 359" - שרחוקים מאיתנו 4.2 ו- 7.795 שנות אור, בהתאמה.

התמונות שצילמה החללית של נאס"א (צילום: CNN)
התמונות שצילמה החללית של נאס"א | צילום: CNN

"אפשר לומר ש"ניו הורייזונס" מתבוננת בשמיים חייזריים, לא כמו מה שאנחנו רואים מכדור הארץ", אמר המדען אלן שטרן, החוקר הראשי של המשימה ממכון המחקר דרום-מערב שבקולורדו. את התמונות שצילמה החללית השוו בנאס"א לתמונות שצולמו באותו הזמן מכדור הארץ – מה שמציג את התנועה של הכוכבים בצורה שלא נראתה קודם לכן.

הגשושית "ניו הורייזונס" לפני שיגורה לחלל (צילום: נאס"א)
חללית "ניו הורייזונס" | צילום: נאס"א

"ניו הורייזונס" יצאה למסעה בחלל לפני כ-14 שנים. בשנת 2015 הייתה החללית הראשונה שביקרה בסביבתו של כוכב הלכת פלוטו, ממרחק של כ-13 אלף קילומטרים – וצילמה תמונות של שטחו וירחיו. בשנת 2019 סימנה עוד הישג, כשהייתה הראשונה לחצות מעבר לחגורת קויפר, הנמצאת מחוץ למערכת השמש.