N12
פרסומת

ירידה במקרי האלימות בארה"ב, האמריקנים חולקים כבוד לג'ורג' פלויד‎

ארונו של האזרח האמריקני שנחנק למוות בידי שוטר יעבור בשלוש מדינות • מאות אמריקנים עושים את דרכם לטקסי האשכבה ונושאים עימם פרחים ותמונות של ג'ורג פלויד • במקביל: רגיעה במקרי האלימות, היממה האחרונה - השקטה ביותר שנרשמה מזה עשרה ימים

יונה לייבזון
עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק

מאות בני אדם עושים את דרכם בשעה זו לטקס האשכבה של לג'ורג' פלויד במיניאפוליס, אחד מבין שלושה שייערכו בארצות הברית. עשרה ימים לאחר הרצח, היממה האחרונה (חמישי) נרשמה כשקטה ביותר - עם פחות מקרי אלימות ובעיקר מחאות שקטות.

טקס האשכבה שהחל סמוך לשעה 14:00 (שעון ארה"ב) הוא הראשון מבין רצף של אזכרות שיתקיימו בשלוש מדינות שונות. אלפי בני אדם צפויים להשתתף בטקסים - ולחלוק כבוד אחרון לאזרח האמריקני שמת מחנק השוטר. מאות אזרחים אמריקנים הגיעו במקביל גם לאנדרטה המאולתרת סמוך למקום בו התרחש ההרג. "כאן ג'ורג' נחנק למוות, ומאותו הרגע זה נחשב לאתר קדוש", סיפרה אחת המשתתפות ל-CNN. "אנשים שונים מגיעים לכאן להתפלל, לשיר, להיות שם אחד בשביל השני - ולעזור זה לזה באבל".

ראש עיריית מיניאפוליס באשכבתו של פלויד
ראש העיר מיניאפוליס סמוך לארונו של פלויד | צילום: רויטרס_
ראש עיריית מיניאפוליס באשכבתו של פלויד
האנדרטה סמוך לזירת הרצח | צילום: רויטרס_
מפגינה על רקע מכונית שרופה במהומות בלוס אנג'לס
רגיעה ביממה האחרונה בהפגנות האלימות | צילום: AP

היממה האחרונה – השקטה ביותר

לפני עשרה ימים דרק שובין, שוטר במשטרת מיניאפוליס, לחץ את ברכו על צווארו של ג'ורג' פלויד, אזרח אפרו-אמריקאי, במשך 8 דקות ו-46 שניות והביא למותו. האירוע, שתועד והופץ תוך זמן קצר הצית גל אלימות חריף שהבעיר את ארצות הברית מחוף לחוף. לאחר שבוע של אלימות, קרא אחיו של הקורבן להפסיק את המחאות - והודות לקריאתו היממה האחרונה עברה בעיקר עם מחאות שקטות וללא אירועי אלימות חריגים.

פרסומת
מהומות בארה"ב - וושינגטון
"זה לא הולך להחזיר את אחי לחיים" | צילום: Win McNamee, getty images

בשיחה עם רשת CNN מהמקום בו אחיו נחנק למוות, אמר טרנס פלויד למפגינים האלימים שמתפרעים ברחובות: "מה אתם עושים? זה לא הולך להחזיר את אחי לחיים. משפחתי מאמינה בשלום ואנחנו מבקשים להביע את מחאתכם בדרך אחרת. פלויד הוסיף: "חנכו את עצמכם ותביעו מחאה בכך שתצביעו ותדעו למי אתם מצביעים בבחירות. כך אנחנו הולכים להביס את הגזענים".

"מגפת הגזענות היא זו שחיסלה את פלויד"

שעות לאחר שדווח בתקשורת האמריקנית כי ג'ורג פלויד חלה בנגיף הקורונה לפני שנהרג, הגיב פרקליט המשפחה והבהיר: "הקורונה היא לא זו שהרגה אותו". בטקס האשכבה הוסיף: "אני רוצה להבהיר - מגפה אחרת שאנחנו מכירים יותר מדי טוב באמריקה היא זו שכרמה למותו. אני מדבר על מגפת הגזענות והאפליה".