הקורונה בעולם – תמונת מצב: על פי הנתונים שפורסמו הלילה (בין רביעי לחמישי) בסוכנות הידיעות רויטרס, מספר הנדבקים בקורונה בעולם מאז פרוץ המגפה עבר את רף ה-5 מיליון. במקביל, נרשם נתון ההדבקה הגבוה ביותר ליממה מאז פרוץ המגפה - 106 אלף בני אדם. מספר החולים בברזיל ממשיך לזנק עם 20 אלף חולים ביממה, ויותר מ-290 אלף נדבקים בסך הכול במדינה. אמריקה הלטינית הפכה למוקד ההתפרצות השלישי בגודלו אחרי ארה"ב ורוסיה. ראש ארגון הבריאות העולמי: "יש לפנינו עוד דרך ארוכה". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שני שליש מהחולים החדשים הגיעו מארבע מדינות בלבד: ברזיל, הודו, ארה"ב ורוסיה. באמריקה הלטינית אובחנו השבוע כשליש ממספר חולי הקורונה היומי בעולם, רובם מברזיל שעברה לאחרונה את גרמניה, צרפת ובריטניה והפכה למוקד ההתפרצות השלישי בגודלו אחרי ארה"ב, בה אובחנו מיליון וחצי חולים, ורוסיה עם 309 אלף נדבקים. המספרים באירופה ובארה"ב מהווים כ-20% מכלל המקרים היומיים, בכל אחת מהן.

קברים המוניים בברזיל (צילום: AP)
קברים המוניים לחולי קורונה בברזיל | צילום: AP

בארה"ב אובחנו ביממה האחרונה 23,285 מקרים חדשים של קורונה, ו-1,518 מתים כתוצאה מהידבקות בנגיף. מספר הנדבקים בארה"ב בסך הכול עומד כעת על 1,551,853 בני אדם, כשסך המתים שם עומד על 93,439 אנשים. נתוני ההדבקה בארה"ב מתייחסים לכל 50 המדינות - כשמדינת ניו יורק ממשיכה להיות מוקד ההתפרצות הגדול ביותר. 

ברקע נתוני ההדבקה הגדולים בתוך ארה"ב, הנשיא טראמפ ממשיך להטיל את האשמה על סין ותוקף: "הכול מגיע מההנהגה". בציוץ של הנשיא הלילה הוא מבקר את התגובה של סין להתפרצות המגפה וכותב: "הם יכלו לעצור את המגפה בקלות, אבל הם לא עשו זאת". 

דונאלד טראמפ (צילום: רויטרס)
דונאלד טראמפ | צילום: רויטרס

בתוך שלושה חודשים: אובחנו מיליון חולים

41 חולי הקורונה הראשונים אובחנו בווהאן שבסין ב-10 לינואר, וב-1 לאפריל, תוך 3 חודשים בלבד, אובחנו בעולם בסך הכול כמיליון חולים; מאז מדווחים כמיליון נדבקים חדשים בכל שבועיים. השבוע חצה מספר החולים העולמי את רף ה-5 מיליון, עם יותר נדבקים בחצי שנה מאשר מספר המקרים החמורים של שפעת לאורך שנה שלמה, שעומד על כ-3-5 מיליון בני אדם.

 משבר הקורונה באיטליה (צילום: רויטרס_)
משבר הקורונה, איטליה | צילום: רויטרס_

מגפת הקורונה גבתה את חייהם של יותר מ-326 אלף חולים עד כה – אולם המספר גבוה יותר, לאור העובדה שהבדיקות עדיין מוגבלות ומדינות רבות לא כוללות בנתונים את המתים מחוץ לבתי החולים. בסך הכול, יותר ממחצית ממקרי המוות אירעו באירופה.

קורונה ארה"ב (צילום: Bebeto Matthews, AP)
הקורונה בארה"ב | צילום: Bebeto Matthews, AP



למרות הגידול המתמשך במספר החולים, מדינות רבות החלו בצעדי פתיחה של המשק, בתי הספר ומקומות העבודה – בתום שבועות של הסגר שהאטו את ההתפשטות. העולם כולו ממתין לפריצת דרך  מחקרית, וחיסון לנגיף שיאפשר את החזרה לשגרה.