ראשת ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן, ממשיכה לנווט את מדינתה בבטחה אל מחוץ למשבר הקורונה העולמי. לאחר שהצליחה לדכא את התפשטות הנגיף היא מתרכזת בשיקום הכלכלה עם הצעה מיוחדת שהציגה אתמול  בסרטון בעמוד הפייסבוק שלה - מעבר לשבוע עבודה של ארבעה ימים. מטרת המהלך היא לעורר את המשק ולהגביר את תיירות הפנים בזמן שגבולות המדינה עדיין סגורים בפני אזרחים זרים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ארדרן נבחרה בשבוע שעבר לראשת הממשלה הפופולרית ביותר במדינה ב-100 השנים האחרונות, וכנראה שזה בדיוק בזכות מהלכים מהסוג הזה. בסרטון היא סיפרה ששמעה מאזרחי המדינה רעיונות שונים לפתרון המשבר וביניהם מעבר לשבוע עבודה קצר. היא קראה למעסיקים לשקול את המעבר ולבחון אפשרויות נוספות שיגמישו את שעות העובדים על מנת שיחזרו לטייל במדינה ויתפנו לטפל בבעיות שנוצרו בחודשים האחרונים בחייהם בכל הקשור לאיזון בין העבודה לחיים הפרטיים.   

דבריה של ראש הממשלה הלהיבו את ניו זילנד. רבים מתלבטים אם המהלך נכון, אחרים מאמינים שיש לבצע שינויים מערכתיים גדולים בעקבות המגפה. החיים במדינת האיים בלב האוקיינוס חוזרים לשגרה, אבל כמו בכל העולם קיימות בעיות רבות אחרי מכת הקורונה שעוד דורשות טיפול ופתרון.

ארדרן סיירה בעיר רוטורואה שבאי הצפוני, אחד ממרכזי התיירות במדינה, ואמרה במהלך נסיעה ברכב כי ניו זילנדים רבים אמרו לה שהם יטיילו יותר אם תהיה להם גמישות רבה יותר בחייהם. בשוק התיירות במדינה חלה ירידה חדה בעקבות המגפה ורבים מתושבי ניו זילנד נותרו עם משכורות נמוכות או ללא עבודה.

Wanaka (צילום: ניצן אנגלנדר)
לייק וואנקה בניו זילנד | צילום: ניצן אנגלנדר
_OBJ

"בסופו של דבר זה באמת בין המעסיקים לעובדים. אבל כמו שאמרתי, למדנו במהלך מגפת הקורונה על גמישות, למשל אנשים שהחלו לעבוד מהבית", אמרה ארדרן. "אני מעודדת אנשים לחשוב על זה, אם אתם מעסיקים תחשבו אם זה משהו שיכול לעבוד במקום העבודה שלכם כי זה בהחלט יעזור לתיירות בכל רחבי הארץ". 

אנדרו בארנס הוא מעסיק של 200 עובדים. הוא עבר לשבוע עבודה של ארבעה ימים כבר בשנת 2018. היום הוא טוען שהשינוי הפך את עובדיו למאושרים ופרודוקטיביים יותר. הוא אומר כי יש בשינוי הזה גם יתרונות לבריאות הנפשית והפיזית, לסביבה, לחיי המשפחה והחברה ואפילו לשינויי האקלים. "ניו זילנד בהחלט יכולה לצאת לשבוע עבודה של ארבעה ימים בעקבות הקורונה, למעשה זו תהיה אסטרטגיה נכונה לבנות מחדש את הכלכלה ובמיוחד את שוק התיירות הקורס", אומר בארנס.