N12
פרסומת

דיווח: בדיקה חדשה תזהה נשאי קורונה לפני שהם מדבקים

אחד הנושאים המדוברים בהתפרצות משבר הקורונה הוא הבדיקות לגילוי הנגיף, והזמן שלוקח לפענח אותן. אלא שכעת, על פי דיווח של ה"גארדיאן", בצבא ארצות הברית הצליחו לפתח בדיקה שתוכל לזהות חולים - 24 שעות בלבד לאחר שנדבקו

n12
פורסם:
בדיקת קורונה
בדיקת קורונה | צילום: יח"צ
הקישור הועתק

הבדיקה שתשנה את כללי המשחק? שמדענים שעובדים עבור צבא ארצות הברית הצליחו לפתח בדיקה חדשה שתוכל לזהות נשאים של נגיף הקורונה – עוד לפני שהם מדבקים, כך פורסם היום (שישי) ב"גרדיאן" הבריטי. על פי הדיווח, הבדיקה תוכל לזהות אדם שנדבק בנגיף – 24 שעות בלבד לאחר ההידבקות.

פיתוח הבדיקה החדשה התאפשר בזכות מחלקה בצבא ארצות הברית שהוקמה כדי להתמודד עם לחימה לא קונבנציונלית. בעקבות התפרצות המגפה העולמית המחלקה שינתה את הייעוד שלה והחלה לבדוק את האפשרות לפתח את הבדיקה.

"הקונספט של הבדיקה עונה על פער בינלאומי", הסביר מומחה לטכנולוגיות ביולוגיות. "במידה והבדיקה תקבל אישור של מנהל התרופות האמריקני – זה יכול להיות שינוי משמעותי בכללי המשחק".