ככל שהחוקרים בוחנים לעומר את הגנום של נגיף הקורונה, הם מגלים עליו עוד ועוד מידע חיוני. אך באשר למקורו של הנגיף, השאלה עדיין מרתקת את החוקרים. כעת עולה השערה כי לפני שעבר לבני האדם, "בילה" הנגיף בגופם של הפנגולינאים.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי מחקר חדש שפורסם השבוע, היונק בעל עור דמוי קשקשים יכול להוות החשוד המרכזי להעברת הקורונה לבני האדם. החיה המיוחדת נחשבת מעדן מסורתי בעייני הסינים, והוא נמכר בשווקים מקומיים ברחבי המדינה, ביניהם גם בוואהן.

למרות זאת החוקרים מבהירים כי הם לא ממהרים להטיל את האשמה על הפנגולינאים, וכי הם הבחינו בשרידי די.אן.איי של חיה שלישית נוספת בגנום הקורונה. המסקנה החותכת שעולתה מהמחקר החדש היא שהנגיף עבר במהירות בין זני בעלי חיים ביניהם זני עטלפים שונים, הפנגולינאים והמין המסתורי השלישי – טרם עשה את הקפיצה לבני אדם.

עטלפים (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ)
כבר לא האשמים היחידים | צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ

החוקרים המליצו לבני אדם להימנע ממגע עם חיות בר, שכן הן יכולות להיות נקודת ההדבקה הראשונית בשרשרת ההעברה של נגפים, כפי שנחשד כי היה עם הקורונה. "במחקר שלנו בדקנו 43 גנומים מלאים ממספר ורסיות של נגיף הקוביד-19. ראינו כי יש לנגיף עבר אבולוציוני עשיר", כתבו החוקרים.

"ראינו כי הנגיף יודע לערבב חומר גנטי ממקורות שונים, ביניהם עטלפים ופנגולינאים טרם רכש את היכולת לעבור לבני אדם", המשיכו והבהירו כי המקור של הנגיף עדיין לא ידוע. "נכון לשלב זה, זן הקורונה הנפוץ בקרב הפנגולינאים שונה משמעותית מהזן בבני אדם בשביל שנוכל למצוא חיבור ישר".