הרוג בהפגנות בארה"ב במחאה על מותו של ג'ורג פלויד שנחנק למוות בזמן מעצר
ההפגנות בארה"ב נמשכות בעקבות מותו של גו'רג' פלויד, ששוטר דרך על צווארו עד שנחנק ומת במהלך מעצרו השבוע • מהדיווחים עולה כי אחד המפגינים נורה למוות על ידי בעל חנות, בעת שניסה לפרוץ לבית העסק • המשטרה ריססה את המפגינים בגז מדמיע וגז פלפל


מפגין נורה למוות היום (חמישי) במהלך מחאות אלימות במיניאפוליס, מינסוטה שבארה"ב, במחאה על מותו של ג'ורג' פלויד שנחנק למוות במהלך מעצרו השבוע. מהדיווחים עולה כי המפגינים פשטו על חנויות, אותן ניסו לבזוז ואף ניסו לפרוץ לבנק. כשאחד המפגינים ניסה לגנוב מאחת החנויות - בעל החנות ירה בו למוות.
המפגינים ניפצו חלונות, והשתוללו בעוד כוחות המשטרה ריססו אותם בגז מדמיע ובגז פלפל במטרה לפזר את ההמון. המפגינים הציתו אש, ניפצו שמשות של ניידות משטרה והשליכו חפצים על בתי העסק באיזור. מהדיווחים עולה כי יש נזק והרס רב במקום.

שעות לאחר מותו של פלויד לפני כמה ימים, אלפים יצאו לרחובות מיניאפוליס בכדי לקיים מחאה שקטה על מותו. ההפגנות תחילה עברו אכן בשקט יחסי אולם בשלב כלשהו קבוצה קטנה של מפגינים החלה להשחית את המבנה בו לכאורה עבדו חלק מהשוטרים שהיו מעורבים במקרה. כוחות משטרה פיזרו את המפגינים האלימים בעזרת רימוני גז, אז החלה מהומה שלמה.
באחד מהתיעודים, נראה סופר מקומי כשהוא הרוס, המדפים ריקים ממוצרים וחלק מהאוכל זרוק על הרצפה. בסמוך נראים המפגינים שבזזו חלק מהמוצרים במקום, ואחרים רצים בתוך המקום וצועקים. מנגד, החלו קבוצה של אנשים שכינו עצמם "הרד נק החמושים"', לעמוד על דעת עצמם בפתח של החנויות השונות ולמנוע מהמפגינים לפרוץ אליהן.


"זה מאוד מכוער. המשטרה חייבת להבין שזו האווירה שהיא יצרה, זו האווירה שהיא יצרה", אמר אחד המפגינים. בתגובה לניסיונות פיזור העימותים, המפגינים החלו לזרוק לעברם של כוחות המשטרה אבנים, בקבוקי מים וכל דבר אחר שעלה בידם.
הנשיא טראמפ הודיע כי ה-FBI ומשרד המשפטים יחקרו את מותו של אותו ג'ורג' פלויד במהלך מעצרו. "לבקשתי, ה-FBI ומשרד המשפטים יחקרו לעומק את נסיבות המותו הטרגי של גורג' פלויד במינסוטה", כתב הנשיא בטוויטר.
