יוון פותחת את שעריה לישראלים - החל מעוד שבועיים: החל מ-15 ביוני, תיירים מישראל יוכלו לחזור ולנפוש ביוון - כך הודיעו היום (שישי) במדינה. לצד התיירים מישראל, גם תיירים מאוסטריה, יפן ומדינות נוספות יוכלו להיכנס למדינה מבלי שיידרשו להיכנס לבידוד. עם זאת,  על פי הנחיות משרד הבריאות כאן בישראל, כל החוזרים מחו"ל עדיין חייבים בבידוד למשך 14 ימים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

כמו כן, מונטנגרו הכריזה רשמית כי תפתח את הגבולות לתיירים ישראלים ומעוד 26 מדינות כבר ב-1.6. סגן שר התיירות המקומי דמיר דבידוביץ הסביר כי במונטנגרו לא התגלו מקרים חדשים בשבועות האחרונים וכי במדינה ״מצפים לתיירים הישראלים״.

בשבוע שעבר אישרה ממשלת קפריסין כניסה של תיירים ישראלים לשטחה. על פי התכנית שאושרה, בשלב הראשון ישראלים יוכלו להיכנס אליה כבר מ-9 ביוני, זאת בכפוף להצגת תוצאות בדיקת קורונה עדכניות. בהמשך - החל מ-20 ביוני - נוכל לנסוע לקפריסין גם ללא צורך באישור בריאות. 

פאפוס, קפריסין (צילום: shutterstock)
נופש בקפריסין - החל מ-9 ביוני | צילום: shutterstock

על פי תכנית הפחתת המגבלות, חולקו המדינות מהן תותר הכניסה לשטח קפריסין לשתי קבוצות: בקבוצה הראשונה נמצאת ישראל - לצד יוון, מלטה, בולגריה, נורבגיה, פינלנד, אוסטריה, סלובניה, דנמרק, גרמניה, הונגריה וליטא. הקבוצה השנייה מורכבת משוויץ, פולין רומניה, קרואטיה, אסטוניה וצ'כיה.

התכנית מחולקת גם היא לשניים: בשלב הראשון, תתאפשר כניסת הנוסעים מכלל המדינות שצויינו מה-9 ביוני. כל הנכנסים בשערי קפריסין יצטרכו לספק תוצאה שלילית של בדיקת קורונה, שנערכה עד 72 שעות לפני הטיסה. בחלקו השני של המתווה, שייכנס לתוקפו כשבוע וחצי לאחר מכן, ב-20 ביוני, אזרחי המדינות מהמקבץ הראשון - ביניהן ישראל - לא יחויבו בביצוע בדיקת קורונה ולהציגה בנמל התעופה. 

מדובר בבשורה משמעותית עבור ישראלים רבים, שכבר מתכננים את חופשת הקיץ המאוחרת שלהם - ביעד הפופולרי השכן. בעוד חברות תעופה ממדינות רבות לא מאפשרות טיסות בתפוסה מלאה, בקפריסין אין חובה כזו - והטיסות הנכנסות יכולות להכיל את כמות הנוסעים הרגילה. 

יוון וקפריסין מצטרפות למדינות שכבר אישרו לישראלים לשוב אליהן, ביניהן: מונטנגרו, גאורגיה ואוסטריה. בשבוע שעבר פרסמנו כי איי סיישל האקזוטיים יתירו את כניסתם של תיירים ישראלים בלבד, החל מחודש יולי - זאת במחירים נמוכים יותר מבעבר.