העולם מציין היום (רביעי) את האחד באפריל - אבל משבר הקורונה שמכה בעולם כולו משפיע גם על התאריך הזה. אחרי שענקית הטכנולוגיה גוגל הודיעה שהיא מבטלת את המסורת השנתית בגלל המגפה - אזרחים בכל העולם מתבקשים על-ידי הממשלות שלהם להימנע ממתיחות שקשורות למגפה ולהימנע מפרסום מידע כוזב על הנגיף: "הקורונה היא לא בדיחה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאז התפרצות המגפה לפני כשלושה חודשים, ארגון הבריאות העולמי הודה שהוא נאלץ להתמודד מדי יום עם שמועות משונות לגבי הנגיף, כמו שתיית שתן או אכילת בצל להימנעות מהנגיף. כעת מדינות רבות ברחבי העולם הצטרפו למאבק של הארגון: משרד הבריאות בגרמניה דרש הבוקר מהציבור שלא להתבדח במסגרת המסורת השנתית. "הקורונה זו לא בדיחה", נכתב בהודעת המשרד. "במצב הנוכחי, אנו מבקשים להימנע מקישור נושא הקורונה לתעלולי אחד באפריל". 

גרמניה היא ממש לא המדינה היחידה שחוששת שמידע כוזב על הקורונה יפורסם בחסות התאריך היום. בתאילנד, שם חוקק כבר ב-2017 חוק נגד מפיצי חדשות כזב ("פייק ניוז"), הזהירו היום במיוחד את האזרחים: העונש על מעשי קונדס שקשורים לקורונה הוא קנס כספי גבוה או עונש מאסר - שיכול להגיע עד חמש שנים מאחורי סורג ובריח. "השמועות עלולות לסכן חיים", נכתב בהודעה שפרסם המשטר התאילנדי. "זה נגד החוק להזכיר את הקורונה באחד באפריל".

בטייוואן, קראה הנשיאה צאי אינג-וין בחשבון הפייסבוק שלה לאזרחי האוטונומיה שלא להתבדח בנושא הנגיף והוסיפה כי כל מי שמפיץ שמועות או מידע כוזב יכול לעמוד בפני עונש של שלוש שנות מאסר וקנס של עד 100 אלף דולרים. בהודו הכריז המשטר ש"יפעל בנחישות" נגד מי שמפיץ בדיחות כאלה, ולדבריו האכיפה תמשיך להתבצע ביד קשה, למרות המועד הייחודי. משטרת מומבאי הצליחה למצוא את הפתרון המושלם: בציוץ שפרסמה בחשבון הטוויטר הרשמי שלה היא פרסמה תמונה עם "מסר סודי" שמזמין את הקורא להתקרב למסך כדי להצליח לקרוא את הטקסט: "היי, אתה קרוב מדי - שמור על ריחוק חברתי!".