N12
פרסומת

כסף, מעצרים ומאבקי שליטה: הסכסוך המשפחתי שמסעיר את המשטר הסורי

על רקע רפורמות כלכליות שמתכנן הנשיא בשאר אל אסד במדינה, העלה בן דודו העשיר לרשתות החברתיות איומים נגדו. בן הדוד העשיר חושש שהרפורמה תפגע בו כלכלית ומאיים שמי שייפגע יותר מכל יהיו נאמני המשטר. על פי גורמים בארמון, הרקע לסכסוך הוא עימות אישי של בן הדוד עם הגברת הראשונה של סוריה

ירון שניידר
פורסם:
הקישור הועתק

סוריה – סכסוך משפחתי בארמון: ראמי מכלוף, האיש העשיר ביותר בסוריה ובן דודו של הנשיא אסד נקלע לאחרונה לסכסוך חריף עם הארמון. בתיעוד שהעלה לרשתות החברתיות הוא מאשים את הנשיא בהשתלטות עוינת על נכסיו הפרטיים. בארמון מספרים כי הבסיס למתיחות במשפחה הוא העוינת בין אסמה אסד לאיש העשיר במדינה.

לדברי מכלוף, בימים האחרונים מתנהל גל מעצרים נגד עובדי החברות שבבעלותו וזאת מפני שלטענת המשטר, הוא חייב למדינה כ-300 מיליון דולר. מקורות במשטר מספרים שאסד תרם רבות להתעשרות של בן דודו וזאת על חשבון קופת המדינה, ועכשיו הוא מבקש לבוא איתו חשבון.

עד כה הסיבה לשינוי הכיוון של הארמון הנשיאותי לא ברורה ולא ידוע מיהו הגורם שדוחף את אסד להתנכל ולפגוע ב"מפעל הצדקה" של בן דודו. מקורות בארמון מעריכים כי לב הסכסוך טמון במתיחות אישית בין מכלוף לבין הגברת הראשונה של סוריה, אסמה אסד. השניים נקלעו לריב סביב מאבקי שליטה משפחתיים על נתחים מהכלכלה הסורית.

צפו: אסמה אסד בראיון לטלוויזיה הרוסית
צילום: רויטרס

המתיחות בין השניים גוברת על רקע תוכנית הרפורמה להוצאת סוריה מהמשבר והדרישה הרוסית מאסד ליישר קו עם כל מה שמתווים לו בקרמלין, ובכלל זה התנערות משחיתות.

בן הדוד העשיר ככל הנראה הבין כי כדי להיחלץ מהגזרות הכלכליות שנחתו על ראשו, הוא צריך לפתוח את הפה ולהזהיר את אסד כי אם העסקים שלו ייפגעו, הראשונים להיפגע אחריו יהיה העובדים והשותפים שלו מקרב נאמני המשטר. יש הרואים בכך ניסיון להתסיס את העדה העלאווית נגד הנשיא.

בסרטון שהעלה לרשתות החברתיות הוא מזהיר כי אם יפסיד במאבק, מי שאחראי להפסד "יקבל עונש מאלוהים". בינתיים, הלירה הסורית שגם ככה הייתה בתחתית המדרגה ממשיכה לאבד מהערך שלה על רקע הסיפור הזה.