אמנם עד שיימצא חיסון נגד נגיף קורונה עלולים לעבור חודשים רבים, אך כעת צוות חוקרים בארה"ב טוען שחיסונים פשוטים, שנמצאים כבר היום בשימוש נגד מחלות אחרות, יוכלו למנוע את הופעת התסמינים הקשים ביותר של הנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החוקרים מציעים לתת לאנשים מנה גדולה יותר של החיסון המשולש נגד חצבת, חזרת ואדמת על מנת לבחון אם הוא משפר את חסינותם לנגיף הקורונה, ואפילו מונע את ההשלכות החמורות יותר שלו.

ההצעה של החוקרים מתבססת על קו המחשבה הבא: החיסון המשולש נועד להגן על ילדים מפני זיהומים הרבה יותר חמורים מאשר אלו שנגרמים על ידי שלושת הנגיפים הללו. החיסון משפר את מערכת החיסון הכללית של הילד בנוסף לכך שהוא מלמד את הגוף לזהות וירוסים ספציפיים.

"יש עדויות רבות לכך שחיסונים חיים מספקים הגנה שאינה ספציפית לנגיפים מסוימים", הסביר פול פידל מהאוניברסיטה של לואיזיאנה. "הם מייצרים הגנה מפני זיהומים קטלניים, ללא קשר למקור של הזיהומים הללו".

אחת התאוריות שמנסה להסביר את העובדה שילדים ובני נוער פחות פגיעים לנגיף הקורונה, כלומר שהנגיף לא משפיע עליהם בצורה חמורה ולא מייצר זיהומים קטלניים, היא שמועד קבלת החיסון המשולש אצלם הוא קרוב יותר מאשר מבוגרים. המחשבה שחיסון כזה הופך את תאי הגוף לטובים יותר בהתמודדות עם זיהומים, גורמת למדינות רבות לאפשר מתן חיסונים דומים, כמו החיסון נגד פוליו, לאנשים מבוגרים.