לקראת חיסון? בעוד מדינות רבות מבצעות מאמצים רבים כדי להגיע לחיסון לגניף הקורונה בהקדם האפשרי, בסין דווח כי התקיים ניסוי מוצלח בחיסון על קופים – לקראת המשך הבדיקות גם על בני אדם.  חברת התרופות הסינית שאחראית על החיסון הניסיוני טוענת כי היא הצליחה להתקדם באופן משמעותי, לקראת, אולי, פריצת דרך עתידית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במסגרת הניסוי, שתי קבוצות קופים נחשפו לנגיף. אחת מהן חוסנה על ידי החדרת נגיף מומת לגופם, והשנייה לא חוסנה כלל. התוצאה: הקופים שחוסנו לא נדבקו כלל במחלה, ואילו הקופים שלא קיבלו את מנת החיסון – נדבקו בנגיף. חלקם אף חלו באופן קשה והיו כאלה שמתו. 

הניסוי המדובר עורר סערה בימים האחרונים בקרב הקהילה המדעית. בצל ניסיונות רבים של למעלה מ-100 מעבדות ברחבי העולם שמנסות לייצר פתרון רפואי שישיב את העולם לשגרה, נראה כי החיסון הניסיוני הסיני רושם התקדמות דרמטית בדרך לשם. החיסון הניסיוני מיוצר בטכנולוגיה זמינה וקלה למדי, שבאמצעותה ניתן לייצר מנות בכמויות גדולות תוך זמן קצר - דרישה משמעותית בעידן הנוכחי. 

מספר טענות נגד החיסון המדובר כבר נשמעו. אחת מהן היא לגבי בחירת הקופים כמודל בדיקה, שכן הם מפתחים מחלה שונה מאשר זו של בני האדם. סוגיה נוספת היא באשר לקבועי הזמן הקצרים יחסית של החיסון. יש שאומרים שמדובר במרוץ המהיר והאינטנסיבי ביותר לקראת חיסון בעת החדשה, כשהתחזיות האופטימיות מדברות על ייצור ואספקה תוך שנה עד שנה וחצי.

אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
כ-100 מעבדות ברחבי העולם משתתפות במרוץ לחיסון לקורונה. אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

היתרון המרכזי של הקורונה טמון בכך שמדובר בנגיף "טיפש" יחסית, בשונה ממחלות אחרות כמו האיידס והשפעת. כמו כן, בשלב זה מסתמן כי הוא לא יכול לעבור מבעלי חיים לבני אדם, כך שסביר שחיסון יעיל נגדו אכן יפותח בסופו של דבר. השאלה היא לגבי מהירות הפיתוח, ואיזה מחיר בטיחותי יהיו מוכנות לשלם חברות התרופות בעבור קצב זה.