מנהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, אישר אתמול (שלישי) רשמית בדיקת קורונה ביתית. תחילה, הבדיקה, שתעלה יותר מ-100 דולר, תהיה זמינה לעובדים החיוניים, בראשם עובדי מערך הרפואה, ובתוך שבועות תהיה מונגשת לכלל האזרחים. ניו יורק שמספר החולים בה טיפס לרבע מיליון - לא תוכל להשתמש בבדיקה בשל חקיקה בעייתית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הבדיקה שנקראת פיקסל (PIXEL) ונמכרת בידי חברה בשם לאבקורפ (LabCorp), היא בעצם לקיחה עצמית של דגימת רוק באמצעות מטוש. המטופלים יאספו את הדגימה בעצמם ולבסוף ישלחו אותה לאחת ממעבדות החברה שינתחו את הממצאים. בימים אלה, מנהל המזון והתרופות פועל במהירות כדי לאפשר את יציאתה המהירה של הבדיקה לשוק, זאת במטרה להגדיל את מספר הבדיקות במדינה.

הבדיקה החדשה צפויה לעלות 119 דולר, ודובר החברה אמר שעל הצרכנים יהיה לשלם עליה מראש. הנבדקים יהיו גם חייבים למלא שאלון מיוחד שיעזור לחברה להבין אם הנבדק הוא חלק ממערך העובדים החיוניים, שנמצאים בראש סדר העדיפויות כעת.

ניו יורק (צילום: Cindy Ord, getty images)
מצדיעים לעובדי מערך הרפואה בניו יורק | צילום: Cindy Ord, getty images

על אף הבשורה האופטימית בדבר אישור הבדיקה, דווקא במדינות ארה"ב שבהן התחלואה היא הגבוהה ביותר - ניו יורק וניו ג'רזי - לא יוכלו להשתמש בה, בשל חקיקה בעייתית. במדינות אלה יש הסדרה (רגולציה) נגד מטופלים שיעשו בדיקות עצמיות.

במקביל לאישורה של הבדיקה, ג'ו ביידן, המועמד הדמוקרטי לתפקיד נשיאות ארה"ב, תקף הלילה בחריפות את ממשל טראמפ ואמר שמספר הבדיקות שקיים היום לא מספיק. בעוד שטראמפ הבטיח לעשות עד סוף מרץ 27 מיליון בדיקות, בפועל נעשו רק 4 מיליון בדיקות, עובדה שמקשה להחליט החלטות כבדות משקל בדבר פתיחתם המחודשת של עסקים וחזרה הדרגתית לשגרה.