איך מספר המתים בווהאן קפץ בפתאומיות כזו? הסינים טענו שהתגברו על מגפת הקורונה ואף החלו בצעדי חזרה לשגרה אחרי חודשים ארוכים של משבר, אלא שנראה שמספרי המתים והנדבקים המעודכנים שמגיעים מהרפובליקה העממית הם לא המספרים האמיתיים – ויש מי שחושד שהנתונים שנמסרים לא משקפים את המציאות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מה שהגביר את החשד לפיו הסינים לא מוסרים נתוני אמת הוא "עדכון" במספר המתים היומי בעיר ווהאן - מוקד התפרצות הנגיף. בתחילה, דיווחו הסינים ש-2,579 בני אדם מתו בעיר לאחר שנדבקו בנגיף, אלא שלאחר "תיקון" התברר שמספר הקורבנות גבוה הרבה יותר - ועומד על 3,869. 

התושבים בחוביי חוגגים ההסרה החלקית של ההסגר (צילום: רויטרס_)
הנתונים מסין נמוכים יותר ממה שמדווח? | צילום: רויטרס_

מהנתונים המתוקנים עולה שבווהאן נוספו 1,290 מקרי מוות חדשים מנגיף הקורונה ביממה האחרונה - נתון גבוה למדי של מתים ביום אחד, שיש מי שחושד שהוא אפילו גבוה יותר. ייתכן שאותה "קפיצה" פתאומית חושפת למעשה שהנתונים שמסרו הסינים, גם לאחר ה"עדכון", לא נאמנים למציאות.  

הקורונה בסין (צילום: AP)
המגפה עדיין מכה בעוצמה במוקד ההתפרצות? | צילום: AP

ומה ההסבר שמספקים הסינים לזינוק הגדול במספר הקורבנות בעיר? לדבריהם, מתים רבים לא נספרו בתחילה במניין שדווח כיוון שנפטרו בבתיהם ופרמדיקים רבים היו עסוקים בטיפול בחולים אחרים ולא התפנו לדווח על המתים. עוד טוענים במדינה שחל עיכוב באיסוף נתונים אודות מתים מארגונים ממשלתיים ופרטיים שונים. הסינים טוענים שהנתונים תוקנו כך כדי להבטיח שקיפות של הנתונים.

שדה התעופה בצ'נגדו, סין (צילום: B.Zhou, ShutterStock)
הסינים מסרו נתונים סותרים מספר פעמים מאז פרוץ המשבר | צילום: B.Zhou, ShutterStock

זו לא הפעם הראשונה בה הסינים "חשודים" בהטיית הנתונים. מספרי הנדבקים והמתים שדווחו שונו שלוש פעמים בינואר ובפברואר – מה שגרם לבלבול רב ולתהיות עד כמה המשבר בסין רחב ועמוק. מומחים טענו שהסינים לא מכלילים בספירה נדבקים בנגיף שאין להם סימפטומים – מה שמקשה על השוואת הנתונים מהמדינה לשאר מדינות העולם.