בעוד נגיף הקורונה ממשיך להכות בארצות הברית ובניו יורק נמשכים השיאים השליליים להישבר, בבית הלבן כבר מתחילים לדבר על אפשרויות עתידיות של חזרה לשגרה. בינתיים מספרי החולים והמתים ממשיכים לעלות ברחבי ארצות הברית, כאשר היקפי תחלואה גבוהים במיוחד נרשמים בקרב האוכלוסייה האפרו-אמריקנית. המשבר הכלכלי בעקבות הנגיף ממשיך להחריף עם עלייה של מיליונים במספר המובטלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנשיא טראמפ התחיל להכין את הציבור להקלה בהנחיות המחמירות: "יהיה נחמד אם נוכל לפתתוח בבת אחת את המדינה שלנו, או לפחות את רובה – ואני חושב שנעשה זאת בקרוב". עוד הוסיף הנשיא לדעתו הנגיף נמצא בשיא ההתפשטות וההתפרצות ברחבי ארצות הברית בימים אלה, ושכעת הציפייה היא לירידה במספר מקרי המוות בהיקפי ההדבה.

אולם יש כאלו החולקים על הערכותיו של הנשיא, ומזהירים מכך שהחיים לא יחזרו להיות כפי שהכרנו אותם טרם התפרצות הנגיף. אנתוני פאוצ'י, בכיר בצוות המאבק בקורונה בבית הלבן, אף אמר בהתבטאות חריגה כי הוא אינו חושב שכדאי לציבור ללחוץ ידיים יותר אף פעם. בריאיון לטלווויזיה האמריקנית הסביר את הרציונל מאחורי דבריו: "אמרתי את זה כדי לגרום לאנשים לחשוב הרבה יותר על הגיינה אישית, ועל הדרך שהיא משפיעה על הפצת זיהומים קטלניים".  

MC אמיתי (צילום: AP, חדשות)
שוקל צעדי חזרה לשגרה. הנשיא טראמפ | צילום: AP, חדשות

מבחינה כלכלית, המצב ממשיך להחריף – כאשר רק היום התווספו מיליוני מובטלים ברחבי ארצות הברית, וכבר בשלב זה למעלה מ-17 מיליון בני אדם דורשים קצבה. טראמפ אמר אמש כי לתחושתו הכלכלה האמריקנית תתאושש ממשבר הקורונה, ותשוב לאיתנה במלוא העוצמה. בדבריו, הוא ככל הנראה הסתמך על אמירות בכירים בממשל שאמרו שלהערכתם ניתן יהיה לחזור לפעילות במשק במהלך חודש מאי.  

הנתונים המספריים מראים על שיעורי הידבקות חריגים בגודלם בקרב הציבור האפרו אמריקני. במדינות בהן הם מרכיבים בין 30 ל-40 אחוזים מהאוכלוסייה – הם היוו למעלה מ-70 אחוזים מהחולים ומהמתים. ההיקפים הגבוהים במיוחד האלה נובעים בעיקר ממצב סוציו-אקונומי נמוך, חוסר נגישות לשירותי רפואה טובים, מגורים באזורים צפופים, שימוש בתחבורה ציבורית ועיסוק בענפים שממשיכים לעבוד גם בתקופת הקורונה.

ניו יורק נטושה במשבר הקורונה (צילום: reuters)
ניו יורק ממשיכה להיות במוקד ההתפרצות. כיכר טיימס השוממת | צילום: reuters

בתוך כך, ניו יורק ממשיכה להיות במוקד, עם 799 מתים ביממה האחרונה. אמנם מספר המאושפזים החדשים ירד, נתון המהווה עילה לאופטימיות זהירה לקראת ההמשך, אך מדינת ניו יורק עדיין מוגדרת כאזור הקטלני ביותר בארצות הברית – עם 7,007 מתים עד כה מהנגיף.

ברחבי ארצות הברית מתו ביממה האחרונה 1,900 בני אדם כתוצאה מקורונה, ובכך מתקרב שיעור המתים במדינה ל-19 אלף. מספר המקרים המאומתים בארצות הברית חצה את רף חצי המיליון, שהוא היקף התחלואה הגבוה ביותר בעולם כולו.