יותר מעשרת אלפים מתים – והגרוע מכל עוד לפניהם: בארצות הברית חצו הלילה (בין שני לשלישי) את רף 10,000 המתים במגפת הקורונה. בעוד בניו יורק רואים תחילת שינוי במגמה, במקומות אחרים בארצות הברית - כמו דטרויט ולואיזיאנה - יש עלייה בכמות המקרים המאובחנים. הנתונים המטרידים מראים: הנגיף מכה באופן חמור באוכלוסייה האפרו-אמריקנית. החשש הוא שהשיא בארצות הברית עדיין לפנינו, ושמספרי המתים עלולים להגיע ל-3,000 בני אדם ביממה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מספר המתים בארה"ב זינק מ-0 ליותר מעשרת אלפים בתוך שישה שבועות בלבד. גורמים רשמיים ציינו שבניו יורק, ניו ג'רזי ודטרויט יראו השבוע שיאים במספרי המתים והמאושפזים. בשלב זה, לואיזיאנה היא המובילה בשיעור התפרצות הקורונה. ערים אחרות יראו שיאים בשבועות הקרובים. מומחים ציינו כי השיאים שנרשמים כעת מבטאים הידבקויות שהתרחשו לפני שבועיים או שלושה שבועות.

הדאגה המרכזית היא מפני העתיד לבוא, כאשר לפי ההערכות שיא התפרצות הנגיף עדיין בפתח. על בסיס נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, בכל רחבי ארצות הברית חלו עד כה בנגיף למעלה מ-367 אלף בני אדם, והחששות גדולים: מדברים על מספרים גבוהים במיוחד, של כ-3,000 מתים ביממה בימים הקשים שצפויים. בינתיים ממשיכים לקוות כי הצעדים שנוקטות המדינות בתוך ארצות הברית יצליחו לשנות את התחזיות הקודרות.

בבית הלבן החל להתפתח ויכוח בין הנשיא טראמפ לבין המומחים המקצועיים, לגבי אופן הטיפול הרפואי בנגיף. הנשיא מדבר על תרופה הידרו-כלורית נגד מלריה ומקדם אותה בתדרוכיו בבית הלבן, בעוד אותם מומחים בצוות הקורונה טוענים כי הוא אינו צריך לעשות זאת. הם טוענים כי על אף שמשתמשים בה בחלק מהמקרים, היא אינה מוגדרת כתרופה נגד קורונה.

בתוך כך, נתונים מטרידים מצביעים על אחוזים גבוהים מאוד של אפרו-אמריקנים בקרב המתים במגפה בארצות הברית. בשיקגו 72% מהמתים הם שחורים, למרות שהם מהווים רק 30% מהאוכלוסיה. "הנתונים החדשים הללו מדאיגים ביותר", אמרה ראש העיר שיקגו, לורי לייטפוט.

בלואיזיאנה רק 32% מהאוכלוסיה אפרו-אמריקנית, אבל בני הקהילה מהווים 70% מהמתים. בארצות הברית מקיימים כעת מאמצים לנתח את כלל הנתונים בכלל אזורי ההתפרצות, ולהגיש סיוע לקהילות האפרו-אמריקניות שנפגעו בצורה קשה.