מסמך רשמי של מדענים המייעצים לממשלה הבריטית ממליץ לבטל את השמירה על ריחוק חברתי של שני מטרים במסעדות, ברים ובתי קפה. המדענים הציעו הגבלות אחרות למניעת הדבקה, ובין היתר הציעו גם לאסור על ברים להשמיע מוזיקה רועשת כדי שלקוחות לא יצעקו זה אל זה.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

המתווה שהוצע כולל המלצות רבות למניעת הידבקות במקומות הבילוי, ביניהן שימוש במשטחים אנטי בקטריאליים, החלפת ידיות הדלתות, ועוד. במסמך הרשמי המליצו המדענים גם שהמרחק החברתי שיצטרכו בעלי העסקים לשמור עליו יהיה מטר אחד ולא שניים.

המשמעות של הוראה כזאת, אם תינתן, היא שהעובדים יוכלו לעבוד קרוב יותר זה אל זה, כל עוד נקטו את הצעדים המתאימים למניעת הידבקות. הפחתת המרחק של הריחוק החברתי תאפשר גם לבית העסק להכניס יותר לקוחות למקום.

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון (צילום: רויטרס_)
בבריטניה שוקלים מתווה יצירתי. ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון | צילום: רויטרס_
עז הרים ברחוב עיירה בויילס (צילום: Christopher Furlong, Getty Images)
עז ערים ליד חנות סגורה בימי קורונה בעיירה בווילס | צילום: Christopher Furlong, Getty Images

מלבד זאת, ממליצים המדענים לאסור על הברים להשמיע מוזיקה רועשת כדי שהלקוחות לא יצעקו זה לזה ויגבירו את הסיכויים להדבקה. עוד המליצו המדענים, לאפשר לחנויות קטנות, שבהן קשה לשמור על ריחוק חברתי, להפעיל דוכנים בסגנון שוק על המדרכה שמחוץ לעסק.

בשדה הפוליטי בבריטניה נרשמה תמיכה במתווה. חבר הפרלמנט הבריטי דמיאן גרין, שהיה סגנה של ראש ממשלת בריטניה לשעבר תרזה מיי, אמר: "שיעורי ההדבקה האחרונים מעודדים, והנתונים הכלכליים מפחידים, אז אני חושב שהגיע הזמן לקבוע מועד למעבר לריחוק חברתי של מטר בלבד".

קורונה בבריטניה (צילום: Matt Dunham, AP)
קורונה בבריטניה | צילום: Matt Dunham, AP

חשוב לציין שהמתווה הזה עומד כרגע בגדר המלצה לשרים בממשלה הבריטית, אבל הוא עוד לא אושר עדיין בממשלה. במקביל למתווה המוצע, מספר הנדבקים החדשים הממוצע ליום בממלכה ירד מ-5,600 ל -4,500 מאז סוף אפריל.