N12
פרסומת

הערכה: האקרים אירנים ניסו לפרוץ לחשבונות בחברת תרופות שפיתחה תרופה לקורונה

האקרים שמקורם ככל הנראה באירן ניסו להשיג מידע מחשבונות דוא"ל של עובדים בחברת התרופות GILEAD שפיתחה את התרופה רמדסיביר שעוזרת לחולי קורונה. לא ברור אם התקפות הסייבר הצליחו. באירן הכחישו: "ממשלת אירן אינה עוסקת בלוחמת סייבר"

טל שגיא
פורסם: | עודכן:
חברת התרופות GILEAD
צילום: רויטרס, רויטרס_
הקישור הועתק

האקרים המיוחסים לאירן ניסו להשיג מידע בשבועות האחרונים מחשבונות דוא"ל בחברת התרופות האמריקנית GILEAD שאחראית לתרופה רמדסיביר שמסייעת לחולי קורונה, כך דווח אתמול (שישי) בסוכנות הידיעות "רויטרס". באירן מכחישים את הידיעה. כרגע לא ברור אם התקפת ההאקרים הצליחה.

באחד מהמקרים, אי-מייל מזויף שתוכנת לגנוב סיסמאות נשלח בדואר אלקטרוני לעובדי חברת התרופות בחודש אפריל.

אוהד זיידנבורג, חוקר בחברת הסייבר הישראלית "קליר סקיי" שעוקב בדריכות אחר מתקפות סייבר אירניות חקר את המתקפה הזאת אמר שההתקפה היא חלק ממאמץ של קבוצת האקרים אירנית להשתלט על חשבונות דוא"ל של צוות העובדים בחברת התרופות באמצעות הודעות שבהן התחזו לעיתונאים.

גם שני חוקרים אחרים אישרו שמקור ההתקפות האלה בהאקרים שיושבים באירן. למרות זאת, נציגי אירן באו"ם הכחישו כל מעורבות במתקפות. "ממשלת אירן אינה עוסקת בלוחמת סייבר", אמר הדובר אלירזא מירוספי. "פעילויות הסייבר שאירן נוקטת הן הגנתיות בלבד והגנה מפני התקפות נוספות על התשתית האיראנית".

דובר חברת התרופות GILEAD סירב להתייחס לאירוע, וציטט מתוך מדיניות החברה שאינם מתייחסים לענייני אבטחת סייבר. כרגע לא ברור אם אחת מהמתקפות צלחו. כך או כך, הניסיונות האלה מראים כיצד מרגלי סייבר ברחבי העולם ממקדים את מאמצי איסוף המודיעין שלהם במידע על נגיף הקורונה שכבר גבה קורבנות רבים ברחבי העולם.