N12
פרסומת

נתניהו הכחיש דיווח ב-CNN: "יש אמון מלא בג'ארד קושנר"

נתניהו הכחיש בתוקף פרסום לפיו טען שהוא לא סומך על חתנו של הנשיא טראמפ כמוביל תהליך השלום במזרח התיכון • "קושנר תרם רבות לביסוס השלום במזרח התיכון", נכתב בהודעה התקיפה • על פי הפרסום, המידע על הציטוטים צפויים להתפרסם בספרו של ג'ון בולטון, מי שהיה היועץ לביטחון לאומי של טראמפ - ופוטר

יונה לייבזון
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

בלשכת ראש הממשלה נתניהו הכחישו היום (חמישי) את הדיווחים לפיהם התנגד למינוי של ג'ארד קושנר, חתנו של הנשיא טראמפ, להוביל את המו"מ בין ישראל לפלסטינים ותכנון תוכנית טראמפ: "לנתניהו יש אמון מלא בקושנר וביכולות שלו, והוא דוחה כל טענה אחרת".

"קושנר תרם רבות לביסוס השלום במזרח התיכון", נכתב בהודעה. "הצוות של הממשל האמריקני למזרח התיכון, שהובל על ידי קושנר, הצליח להעביר את עקרונות חזון השלום של טראמפ תוך שהוא מציג את הטיוטה הריאלית ביותר לשלום באזור".

בהודעה היללו גם את התרומה של קושנר להחלטה של טראמפ להעביר את השגרירות האמריקנית לירושלים וההכרה בה כבירת ישראל, וכן ההכרה בגולן. "קושנר גם עזר לקדם את היחסים בין ישראל למדינות ערב", נכתב. "כבר כעת קושנר השיג מה שרבים לפניו לא הצליחו. אנחנו בטוחים שנמשיך לעבוד יחד ונשיג שלום ארוך ובר קיימא כפי שכולנו רוצים".

התגובה התייחס לפרסום ב-CNN לפיו בספר שצפוי לצאת לאור של בולטון, מי שהיה היועץ לביטחון לאומי של הנשיא טראמפ, הוא טוען שנתניהו השמיע בפניו תלונות בנוגע לזה שג'ארד קושנר הוא זה שנבחר להוביל את המו"מ בין ישראל לפלסטינים: "נתניהו היה פוליטיקאי טוב מדי כדי להתנגד לזה, אבל כמו רבים בעולם הוא תהה למה קושנר חשב שהוא יצליח במקום שאנשים כמו קיסינג'ר כשלו".