מחקר בריטי שהתבצע ביותר מ-7,600 נבדקים מצביע על כך שנגיף הקורונה הדביק אנשים ברחבי העולם החל מסוף שנת 2019. החוקרים בחנו מוטציות של הנגיף ומצאו הוכחות לכך שהתפשט במהרה, אך לא נמצאו אינדיקציות להחמרה שגורמת לו לעבור מאדם לאדם בקלות. כמו כן בחוקרים לא סבורים שהנגיף גורם למחלות חמורות יותר.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מחקרים רבים מציעים על כך שנגיף הקורונה הגיע לעולם מעטלפים, אבל המעבר שעשה לבני אדם - טרם היה ברור. צוות המחקר עקב אחרי המסלול של הנגיף בעולם באמצעות המוטציות שחלו בו בכל פעם שהשתכפל מאדם לאדם. החוקרים השתמשו בדגימות שנלקחו ממדינות שונות ומזמנים שונים והגיעו למסקנה: "אנחנו בטוחים ביותר בכך שההדבקה הראשונה של בני האדם קרתה בסוף השנה שעברה", אמר החוקר פרנסיוס בלוקס מאוניברסיטת לונדון למחקר גנטי לרשת הטלוויזיה CNN.  

"זה שולל את האפשרות שהנגיף החל להתפשט זמן רב לפני שאובחן וזוהה על ידי בני אדם ולפיכך הדביק מספר רב של אנשים באוכלוסיה", נכתב במחקר של בלוקס וחברי הצוות שלו. 

מסקנות אלה עלולות לאכזב רופאים שקיוו שהנגיף החל להסתובב בעולם לפני חודשים רבים והדביק בשקט מספר גבוה יותר של אנשים מכפי שדווח. תוצאות המחקר מצמצמות את התקווה לכך שחלק גדול מהאוכלוסייה כבר נדבק ופיתח חסינות כלשהי לנגיף. "כולם קיוו שזה המצב, גם אני", אמר בלוקס. הוא הוסיף כי לאחר תוצאות המחקר הוא מעריך שרק 10% מאוכלוסיית העולם נחשפה עד כה לנגיף.