השוטר שחנק למוות את ג'ורג' פלויד מואשם ברצח מדרגה שלישית
השוטר שתועד על ידי עוברי אורח דורך על צווארו של ג'ורג' פלויד עד שנחנק למוות נעצר הערב במיניאפוליס שבארצות הברית והואשם ברצח • צ'אובין היה אחד מארבעת השוטרים החשודים במעצרו האלים של הגבר השחור ולאחר מכן בגרימת מותו • טראמפ שוחח עם בני משפחתו של פלויד



הלחץ עשה את שלו: דרק צ'ואבין, השוטר שחשוד בחניקתו למוות של ג'ורג' פלויד, לאחר שדרך על צווארו במשך דקות ארוכות - נלקח אמש (שישי) למעצר והואשם ברצח מדרגה שלישית. צ'ואבין נעצר כשברקע המהומות במינסוטה ובפרט במיניאפוליס המשיכו להבעיר את הרחובות. מוקדם יותר נעצר כתב CNN באקט שרבים טענו כי היווה הפרה בוטה של חופש העיתונות והדיבור.
צ'אובין הוא החשוד העיקרי מבין ארבעת השוטרים שלקחו חלק באירוע המטריד שבסופו מצא פלויד את מותו. הוא זה שתועד כורע ברך על צווארו של פלויד במשך שבע דקות, על אף שפלויד חזר ואמר כי הוא לא יכול לנשום, משפט שהפך לסיסמת המהומות. התובע המחוזי אמר לפני המעצר שבהמשך הערב צפויה להיות הצהרה על "התפתחויות משמעותיות" הנוגעות למקרה.
נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ עידכן ששוחח עם בני משפחתו של ג'ורג' פלויד, ואמר שמגיע להם שהצדק ייעשה. עוד הוסיף טראמפ כי היו אנשים טובים בין המפגינים במחאות, אך עניינים יצאו משליטה והרשויות במיניאפוליס לא היו ערוכות נכון. הוא מעריך שמעתה המצב יהיה בשליטה כי חיילי המשמר הלאומי נמצאים בעיר.
מאז מותו של פלויד ביום שני, מאות אלפי בני אדם יצאו לרחובות בכדי לדרוש צדק עבור הגבר השחור שנחנק למוות כשהוא לא חמוש. מושל מינסוטה, טים וואלץ, ביקש להרגיע את הרוחות הסוערות כשבלילה אזרחים כואבים הפגינו אלימות חסרת תקדים במהלכה גם שרפו את תחנת המשטרה במיניאפוליס.


מוקדם יותר, וואלץ נאלץ להתנצל עמוקות לאחר שכתב של רשת CNN נלקח למעצר מסיבה שאינה ברורה. כל אירוע המעצר של הכתב, בעודו מדווח, צולם והועבר בשידור חי. לאחר מכן, גם שאר הצוות של הכתב, צלם ומפיק, נלקח למעצר. נשיא רשת CNN התקשר למושל ודרש מיידית את שחרורם שכאמור הגיע זמן קצר לאחר מכן.
מפגינים רבים הגיעו למחות מחוץ למשרדי CNN באטלנטה - ריססו את לוגו החברה, ניפצו את הזכוכיות בכניסה למבנה ושברו חלונות של רכבי משטרה במקום; המצב באטלנטה, שם החלו לבזוז חנויות, יצא מכלל שליטה ומתוכננת מסיבת עיתונאים של הרשויות בעקבות המצב. בוושינגטון די.סי התקיימו הפגנות מול הבית הלבן שנכנס להסגר. כמו כן, ההפגנות גואות גם בניו יורק ובמיניאפוליס.