בספרד עדיין לא הצליחו לבלום את התפרצות נגיף הקורונה, שגבתה את חייהם של יותר מ-17 אלף איש. כ-166 אלף חולים אובחנו בספרד, אחת המדינות שנפגעה באופן החמור ביותר מהנגיף, ובממשלה המקומית החליטו לבטל חלק מההגבלות למרות שההתפשטות לא דעכה. החל מהיום (שני) תחל המדינה ב"צעדי שחרור ראשונים למשק", לאחר כשבועיים של מגבלות חמורות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס הודיע כי המהלך, בשלב זה, מכוון לתעשיית הבנייה והייצור – כאשר מקומות שאינם חיוניים ישארו סגורים. סנצ'ס הסביר כי קיבל את ההחלטה לאחר התייעצות עם מומחים, וכי תיבחן המגמה הבריאותית בעקבות הצעדים לקראת ההמשך.

התכנון של הממשלה הוא לשוב להגבלות המחמירות פחות, שהיו במדינה עד ה-27 במרץ. חלק מהעסקים החיוניים שאינם יכולים לעבוד מרחוק יורשו להיפתח מחדש, בעוד מקומות שאינם חיוניים כמו חנויות, ברים ומקומות בילוי שונים – יישארו סגורים לעת עתה.

סנצ'ס טען כי צעדי השחרור הראשוניים של המשק, שיחלו היום ויכללו את מגזר הבנייה והייצור, יהיו מדודים ומבוקרים. עוד הוסיף כי השלכותיהם על מספר ההדבקות ועל יכולות ההתמודדות של מערכת הבריאות ייבחנו כל העת לקראת גיבוש צעדי המשך. הוא הדגיש כי הצעדים החדשים לא יעכבו את ההתקדמות של ספרד במאבק בקורונה: "אם זה לא יצליח – נשמור או נהדק את ההגבלות".

בית קברות בספרד אתמול (צילום: AP)
ההתפרצות עדיין לא נבלמה | צילום: AP

בדברים שנשא ראש הממשלה הספרדי אתמול, הקפיד להזהיר את הציבור מפני שאננות, ברקע ההקלה היחסית בהגבלות. "אנחנו עדיין רחוקים מהניצחון, אך עשינו את הצעדים הראשונים בדרך לשם", אמר סנצ'ס.

השוני המרכזי במדיניות שנוקטת ספרד ניכר בכך שהליך השחרור מההגבלות התחיל בה לפני דעיכת ההתפשטות הרחבה של הנגיף. על פי הנתונים, מקרי המוות מהנגיף היו אתמול במגמת עלייה, לראשונה מזה 3 ימים, עם 619 חולי קורונה שהלכו לעולמם.

על אף שראש הממשלה סנצ'ס קרא לאחדות פוליטית ואזרחית של הספרדים בימים אלה, הוא נתקל בביקורת קשה על צעדי ההקלה בהנחיות. קים טורה, נשיא מחוז קטלוניה, תיאר את הצעדים החדשים כבלתי אחראיים ופזיזים, ואמר: "הסיכון להתפרצות שנייה של הנגיף הוא עצום".