האמירה - וההסתבכות: האם הרשויות בסין ידעו על הסכנות שבנגיף הקורונה הרבה לפני שדווח עליהן לציבור? אמירה של הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, עלולה לסבך אותו. בנאום שנתן ג'ינפינג בתחילת פברואר ופורסם כעת, אמר הנשיא הסיני כי הוא הנחה את הרשויות להיערך להתמודדות עם הקורונה "כבר ב-7 בינואר". אלא שעל השלכותיו של הנגיף, ועל התפשטותו המהירה בהדבקה בין אדם לאדם, נודע לציבור רק בסוף אותו החודש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המגפה העמידה את הנשיא הסיני בפני אחד האתגרים הפוליטיים הגדולים ביותר בכל כהונתו. התקשורת במדינה פרסמה כעת נאום שמסר שי ג'ינפינג ב-3 בפברואר, ובו ציין על היערכות ממשלתו להתמודדות עם הנגיף. נגד המשטר הסיני נשמעות גם כך טענות על ניסיונות לטיוח ולהסתרה ועל התמודדות בעייתית עם כל הנוגע להתפרצות הקורונה - והאמירה הנוכחית מצדו של הנשיא, שדווחה בסוכנות הידיעות AP, רק מגבירה את סימני השאלה.

הגילוי הזה מצביע על כך שראשי המדינה ידעו על התפרצות פוטנציאלית כמה שבועות לפני שהסכנות הללו נודעו לציבור. רק בסוף ינואר גורמים רשמיים הודו שהנגיף יכול להתפשט בהדבקה בין בני אדם - ורק אז ניתנו גם אזהרות לציבור.

בתוך כך, 70 בני אדם נוספים אובחנו כחולים בקורונה על סיפונה של ספינת הקרוזים "דיימונד פרינסס", מה שמעלה את מספר הנדבקים הכולל בספינה ל-355. על סיפונה של הספינה, שנמצאת בהסגר מאז 3 בפברואר, עדיין מוחזקים 3,700 איש.

משנה למנכ"ל משרד הבריאות, איתמר גרוטו, יצא אמש (שבת) ליפן כדי לסייע לשחרורם של 12 האזרחים הישראלים מההסגר, לאחר שארצות הברית ומדינות נוספות הודיעו כי אזרחיהן צפויים להשתחרר בקרוב. גרוטו צפוי לנחות ביפן היום בצהריים. עם המראתו אמר: "המטרה שלי לעשות את כל המאמצים כדי שהישראלים שנמצאים שם יוכלו להגיע במהרה ובבטחה הביתה".

מניין הנדבקים בקורונה ברחבי העולם עומד על יותר מ-69 אלף. עד כה מתו כתוצאה מהידבקות בנגיף 1,669 בני אדם. האזרחים האמריקנים עתידים להתפנות מהספינה עוד היום. בין המדינות הנוספות שאזרחיהן ככל הנראה צפויים להתפנות - הונג קונג וקנדה. האזרחים שיפונו מהספינה ייכנסו להסגר נוסף, לאחר ההסגר הנוכחי שנמשך כבר כמעט שבועיים.