מניין המתים מנגיף הקורונה בספרד זינק היום (שישי) ל-4,858, עלייה של 769 מתים ביממה - כך נמסר ממשרד הבריאות במדינה. במקביל, עלה מניין החולים בנגיף בספרד ל-64,059 בני אדם. במקביל, המגפה המדבקת ממשיכה להתפשט ברחבי העולם ובצרפת על מותה של נערה בת 16 - הקורבן הצעיר ביותר מהמחלה במדינה. רק ביממה האחרונה מתו 365 בני אדם בצרפת מנגיף הקורונה וההערכה היא שבתי החולים באזור פריז יגיעו לאכלוס מלא בתוך 48 שעות. ארה"ב כבר עקפה את סין במספר החולים ומספר הנדבקים העולמי עבר את החצי מיליון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רשויות הבריאות בספרד הודיעו כי עוד 769 בני אדם מתו מנגיף הקורונה, ומניין המתים עומד כעת על 4,858. זוהי העלייה היומית הגדולה ביותר במספר המתים בקורונה בספרד. עוד נמסר כי אובחנו 7,817 נדבקים נוספים ומניין החולים עומד כעת על 64,059 בני אדם.

קורונה - פריז (צילום: AP)
קורונה בפריז | צילום: AP

גם בצרפת הנגיף ממשיך לגבות קורבנות, כאשר אתמול תלמידת תיכון בשם ג'ולי מתה בפריז מקורונה, לאחר שהחלה לפתח תסמינים לפני כשבוע. בשבת האחרונה פיתחה ג'ולי קשיי נשימה והובהלה לבית החולים, שם מצבה התדרדר והרופאים נאלצו לקבוע את מותה.

בסך הכל אובחנו כמעט 30 אלף מקרים של קורונה ברחבי צרפת - יותר מ-1,600 בני אדם מתו בעקבות הידבקות בנגיף ו-3,375 חולים נמצאים עדיין במצב קשה. שר הבריאות הצרפתי הבטיח להגביר את קצב הבדיקות החל מהשבוע הבא ולפי הנתונים בצרפת נערכות מדי יום כ-9,000 בדיקות ברחבי במדינה.

ארה"ב עקפה את סין במספר החולים

בסך הכל דווחו יותר מחצי מיליון מקרים של קורונה ב-202 מדינות ברחבי העולם, כאשר לראשונה ארצות עקפה את סין במספר החולים. היממה האחרונה הייתה הקשה ביותר בניו יורק: 140 בני אדם חדשים מתו במדינה, מתוכם 13 רק בבית חולים אחד בקווינס, מוקד ההתפרצות, וארה"ב כבר עקפה את סין במספר החולים. בינתיים, מספר הנדבקים העולמי עבר את החצי מיליון.

ניו יורק נטושה במשבר הקורונה (צילום: reuters)
ניו יורק נטושה | צילום: reuters

משאית קירור הוצבה מחוץ לבית החולים, שכבר אין בו מקום לגופות והרופאים צריכים לבחור במי לטפל ובמי לא. חולים רבים אף מתים כבר בטיפול נמרץ, עוד לפני שהספיקו לקבל מיטה באגף הקורונה. אנשי הצוות הרפואי בניו יורק נדרשים להמשיך לעבוד עד שיש להם סימפטומים של המחלה, כי אין מספיק כוח אדם. גם מערכת הבריאות בניו יורק, שנחשבת טובה מאוד, לא מצליחה לעמוד בעומס.