"קאסם סולימאני חוסל, מסע ההרג שלי נגמר". כך הצהיר הלילה (בין שישי לשבת) נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנאום בפני תומכים אוונגליסטים בעצרת תמיכה במיאמי. בדבריו הסביר הנשיא מדוע הורה על התקיפה בעירק, והבטיח: "לעולם לא אהסס להגן על אזרחי ארה"ב".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סולימאני "תכנן מתקפות נגד אמריקנים, אבל עכשיו הבטחנו שהזוועות שביצע ייפסקו - לעולם", התגאה טראמפ. "אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל הוא תכנן מתקפה ענקית - ותפסנו אותו". טראמפ המשיך בקו המפייס בו נקט מאז נודע על התקיפה האמריקנית אתמול ופנה לעם האירני בדברי נועם: "אנחנו עם שוחר שלום והממשל שלי נותר מחויב לכינון שלום והרמוניה בין אומות העולם".

עוד אמר הנשיא כי האמריקנים "אינם מחפשים מלחמה, לא מעוניינים בבניית מדינות או החלפת משטרים. אבל כנשיא, לעולם לא אהסס להגן על ביטחון אזרחי ארה"ב".

אתמול התייחס טראמפ לראשונה בקולו לתקיפה בבגדד ואמר כי חיסולו של סולימאני נועד "לעצור מלחמה, לא להתחיל אחת". בהצהרה שנשא לאומה ממועדון הגולף שלו, מאר-א-לאגו, הוסיף הנשיא כי הוא מוכן לעשות כל פעולה נדרשת כדי להגן על אמריקנים.

בהצהרתו ציין עוד טראמפ כי סולימאני תיכנן מתקפות על דיפלומטים אמריקנים ואנשי צבא, וכי הוביל את דיכוי המפגינים באירן. לדברי טראמפ, יש לו "כבוד עמוק" לעם האירני, וכי ארה"ב אינה חותרת לשינוי ממשל במדינה.  עם זאת, הצהיר כי השימוש של אירן בלוחמים מרוחקים על מנת לערער את שכנותיה מוכרח להיפסק באופן מיידי.

לאחר הצהרתו של הנשיא, אמר גורם ממשל בכיר לסוכנות הידיעות רויטרס כי המתקפות שתיכנן סולימאני היו אמורות להתמקד במתקנים בהם שוכנים אמריקנים. עוד תיכנן לפגוע בגורמים אמריקנים בעירק, לבנון, סוריה ומקומות נוספים במזרח התיכון.

זמן קצר לאחר החיסול - ולפני אישור רשמי שארה"ב עומדת מאחוריו - צייץ הנשיא טראמפ תמונה של הדגל האמריקני. כעבור מספר שעות, כבר צייץ מסר אמורפי מעט פחות: "אירן מעולם לא ניצחה במלחמה - אבל מעולם לא הפסידה במו"מ!".

כשעה מאוחר יותר התייחס טראמפ בחשבון הטוויטר שלו ישירות לחיסולו של סולימאני, וכתב: "סולימאני הרג ופצע קשה אלפי אמריקנים במשך תקופה ארוכה, וזמם לפגוע ברבים אחרים... אבל הוא נתפס! הוא היה אחראי באופן ישיר ובאופן עקיף למותם של מיליוני בני אדם, כולל מפגינים אירניים רבים", הוסיף. "העם באירן חשש ממנו ושנא אותו, והאנשים אינם עצובים כפי שהשלטון באירן היה רוצה שנחשוב. הוא היה צריך למות כבר לפני הרבה שנים".