קבוצת מדענים מאוסטרליה הכריזה היום (רביעי) על פריצת דרך משמעותית במאבק בנגיף הקורונה הקטלני. על פי הדיווחים, המדענים הצליחו לשחזר את הווירוס בפעם הראשונה מחוץ לגבולותיה של סין – ובכך יצליחו ללמוד על תכונותיו בתנאי מעבדה ועל האפשרות לנטרלו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המדענים, קבוצת חוקרים ממעבדה בעיר מלבורן, טוענים כי הצליחו לגדל העתק מדויק של הווירוס מגופו של מטופל שנדבק. "התכוננו למקרה מסוג זה המון שנים - וזו בדיוק הסיבה לתגלית המהירה שלנו", סיפר דוקטור מייק קאטון ממכון "פיטר דוהרטי" לזיהומים. "הגילוי יסייע לנו לאסוף תמונה מדויקת יותר של מידת ההתפרצות של הנגיף וכתוצאה מכך, בין היתר, לשיעור התמותה האמיתי ואף בהערכת יעילותם של חיסוני ניסוי", הוסיף.

טיהור כיכר באזור ווהאן (צילום: רויטרס_)
טיהור במוקד ההתפרצות, ווהאן | צילום: רויטרס_
חשש למקרה הידבקות בנגיף הקורונה
חשש להידבקות גם בישראל

לטענת המדענים, מדובר בגילוי המשנה את כללי המשחק. המדענים צפויים לחלוק את התגלית שלהם עם ארגון הבריאות העולמי שיתרום ממשאביו לאבחון הנגיף והטיפול בו. בתוך כך הצליחו בימים האחרונים מדענים מסין לשחזר גם הם את רצף הגנים של נגיף הקורונה, אך לא את כל הנגיף עצמו כפי שהודיעו האוסטרלים.

עד כה, כ-2,065 בני אדם חלו במחלה, 23 מהם מחוץ לסין. קיימים עוד כ-2,692 מקרים שלא אושרו מעבדתית. 41 אנשים מתו כתוצאה מהווירוס.