נשיא ארה"ב דונלד טראמפ המשיך הלילה (בין ראשון לשני) במסע האיומים היומי שלו נגד אירן, במטרה למנוע התלקחות של מלחמה אזורית כוללת. טראמפ הזהיר שוב כי יגיב בעוצמה רבה אם האירנים ינסו לנקום את מותו של קאסם סולימאני ואף חזר על איומיו לפגוע במטרות אזרחיות ואתרי תרבות אירנים. הנשיא התייחס גם לקולות בעירק הדורשים לגרש את ארה"ב משטחה והבטיח: "נעזוב – רק אם ישלמו לנו על הבסיס הצבאי שבנינו שם".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתוך כך, איסמעיל קאאני, יורשו של קאסם סולימאני והמפקד החדש של כח קודס, התראיין לטלוויזיה האירנית ואיים: "אנחנו מבטיחים להמשיך בדרכו של השהיד סולימאני ולסלק את ארה"ב מהאזור. אלוהים הבטיח שינקום, פעולות מסוימות יינקטו".

גם בתוך ארה"ב, ישנם גורמים המבקרים את טראמפ בנוגע לחיסולו של סולמיאני. יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי פנתה לחברי קונגרס במכתב: "ממשל טראמפ ביצע תקיפה מתגרה ובלתי פרופורציונאלית, שמסכנת אמריקנים. אנחנו מודאגים מכך שהנשיא פעל מבלי להתייעץ עם הקונגרס ובניגוד לחוקה. השבוע נקדם החלטה שתגביל את כוחו בנוגע לאירן". 

בשיחה עם עיתונאים עם שובו לבית הלבן ממועדון הגולף שלו בפלורידה, הסביר טראמפ כי נכונותו לתקוף יעדים אזרחיים ונכסי תרבות ומורשת אירנים, על אף שמדובר בפשע מלחמה, נובעת מהעובדה שהאירנים הרגו אזרחים אמריקנים רבים לאורך השנים. עוד חשף הנשיא כי ישקול לפרסם את החומר המודיעיני שהוביל להחלטה לחסל את סולימאני בשבוע שעבר.

לאחר שאתמול הצביע הפרלמנט בבגדד בעד גירושם של החיילים האמריקנים הנמצאים בעירק, איים טראמפ בסנקציות כבדות – "כאלה שהם מעולם לא ראו" - אם המהלך יתממש. "יש לנו בסיס של חיל האוויר שם, יקר ביותר. הוא עלה מיליארדי דולרים, הרבה לפני כהונתי", הסביר הנשיא. "אנחנו לא עוזבים, אלא אם כן הם מוכנים להחזיר לנו את הכסף".

בתוך כך, טראמפ שוחח הלילה עם ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, לראשונה מאז חיסולו של סולימאני ביום חמישי האחרון. מהבית הלבן נמסר כי "השניים דנו בהתפתחויות האחרונות והדקו את הברית האמיצה בין המדינות.

זמן קצר קודם לכן פרסמו שלושת המדינות החזקות באירופה – בריטניה, גרמניה וצרפת – הודעה משותפת ראשונה מאז החיסול. בהודעה קראו המדינות להרגעת הרוחות בעירק ואירן והפצירו באירן להימנע מפעולות אלימות ולכבד את הסכם הגרעין. בנוסף, חזרו השלוש על מחויבותן לשמירה על הריבונות והביטחון של עירק והצהירו כי הן מוכנות לקיים דיאלוג עם כל הצדדים בכדי להפיג את המתיחות ולהבטיח ביטחון ושקט באזור. באשר לחיסול עצמו הביעו בריטניה, צרפת וגרמניה חששות כבדים מההשפעה השלילית של אירן על המזרח התיכון ובמיוחד של כוח קודס.