נוסעת ישראלית ב"ספינת הקורונה" העוגנת מול חופי יפן אובחנה היום (שני) עם חום ויש חשש שנדבקה בנגיף – כך נמסר ממשרד החוץ, והודגש כי ממתינים לתוצאות הבדיקות. במקביל, בסין מתו 97 אנשים נוספים מהנגיף מה שהופך את היום הזה לקטלני ביותר מאז התפרצותו. מספר הקורבנות כעת הגיע לשיא והוא עומד על 908 קורבנות. בנוסף, לראשונה מזה כמה שבועות ואחרי ביקורת רבה, מנהיג סין, שי ג'ינפינג, הופיע לראשונה בפומבי ובדק את כיצד הרשויות נערכות להתמודדות מול הנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בתוך כך סין הודיעה שבכוונתה להאיץ את מתן התרופות שהוכחו כבעלות השפעה קליניות נגד נגיף הקורונה, כך דווח היום בתקשורת הסינית הממלכתית שציטטה בין היתר סיכום של פגישה בראשותו של ראש ממשלת סין, לי קי-יאנג.

מנגד, הרשויות בסין טוענות כי הצליחו לבלום מעט את קצב ההדבקה. 40,171 נשאים של הקורונה חיים בסין, כ-188 אלף נמצאים תחת מעקב רפואי במתקנים רפואיים. היום הוא יום המבחן בסין, מכיוון שאזרחי המדינה שבים היום לעבודה אחרי חופשת השנה החדשה שהוארכה כדי לנסות להתמודד עם ההתפרצות.

אבל עדיין – התפשטות הנגיף רחוקה מלעצור – בסין בפרט ובעולם בכלל. מקומות עבודה רבים בסין לא נפתחו או נפתחו רק לשעות ספורות והורים דואגים ולא שולחים את ילדיהם לבית הספר. בסוף השבוע מספר ההרוגים מווירוס הקורונה עבר את מספר הקורבנות ממגפת הסארס.

ואחרי היעדרות של מספר שבועות - מנהיג סין שי ג'ינפינג הופיע לראשונה בפומבי. הטלוויזיה הסינית שידרה תמונות שבהן נראה שי בביקור בשכונה בבייג'ינג, חובש מסיכה כירורגית ומברך את התושבים. על פי רשת טלוויזיה שי "חקר והנחה" את העבודות למניעת ובלימת  הנגיף.

ההיערכות לנגיף הקורונה שמתפשט בפיליפינים (צילום: רויטרס)
הנגיף ממשיך להתפשט | צילום: רויטרס

במקביל, מספר המדינות מרחבי העולם שמפנות או מתכננות לפנות את אזרחיהן מאזורים בסין שנפגעו מהווירוס – הולך וגדל. סוכנות הידיעות רויטרס ריכזה את הרשימה המלאה:

קזחסטן: תשלח שני מטוסים לסין ב-10 וב-11 בפברואר כדי לפנות את אזרחיה לאחר שכבר פינתה 83 אנשים מווהאן. מתוך 719 האזרחים שנותרו בסין, 391 ביקשו לחזור.

סינגפור: טיסת פינוי שנייה מחזירה 174 סינגפורים נוספים ובני משפחתם מווהאן לביתם.

פיליפינים: משרד החוץ מסר כי 30 פיליפינים חזרו מווהאן למדינתם ב-9 בפברואר. הנוסעים החוזרים וצוות ממשלה המונה 10 חברים הושבו להסגר למשך 14 יום עד שיתברר עם נדבקו בנגיף או לא.

בריטניה: טיסת הפינוי האחרונה מווהאן, שנושאת למעלה מ -200 איש, נחתה אמש בבסיס חיל האוויר המלכותי במרכז בריטניה. המטוס הקודם שהוביל 83 בריטים ו-27 אזרחים של האיחוד האירופי - כבר נחת בבריטניה בשבוע שעבר.

שדה התעופה בצ'נגדו, סין (צילום: B.Zhou, ShutterStock)
מדינות ברחבי העולם מפנות את אזרחיהן מסין | צילום: B.Zhou, ShutterStock

ברזיל: 34 הברזילאים שפונו מווהאן נחתו אמש במדינתם, שם הוכנסו ל-18 ימי הסגר.

ארה"ב: שני מטוסים עם כ-300 נוסעים, רובם אזרחי ארה"ב, המריאו מווהאן ב- 6 בפברואר לעבר ארצות הברית. ממשרד החוץ האמריקני נמסר כי זו הייתה הקבוצה השלישית של המפונים מוונאן – מוקד התפרצות הנגיף.

טייוואן: בערך 500 אזרחים שנתקעו בווהאן – פונו כבר.

אוזבקיסטן: 251 אזרחים  פונו מסין ונכנסו להסגר עם הגעתם לטשקנט הבירה.

איטליה: המדינה הטיסה 56 אזרחים מווהאן לרומא ב-3 בפברואר. הקבוצה תשהה בהסגר בבית חולים צבאי למשך כשבועיים.

סעודיה: 10 סטודנטים שלומדים בעיר ווהאן פונו.

תאילנד: בשבוע שעבר חזרו 138 אזרחים תאילנדים מווהאן, וכעת הם שוהים בשבועיים הסגר.

"ספינת הקורונה" (צילום: רויטרס_)
"ספינת הקורונה" שעוגנת מול חופי יפן | צילום: רויטרס_

צרפת: כמה אזרחים פונו מווהאן ישירות להסגר.

קנדה: הקבוצה הראשונה בת 176 אזרחים פונתה מווהאן לבסיס חיל האוויר באונטריו בתחילת פברואר, על פי העיתון "גלוב ומייל". כל המפונים הועברו להסגר בבסיס למשך שבועיים.

יפן: מסוף ינואר, פונו מסין 565 אזרחים.

דרום קוריאה: 368 בני אדם הוטסו הביתה בטיסת שכר שהגיעה ב-31 בינואר. טיסת שכר שנייה יצאה מסיאול לעבר ווהאן באותו יום, עליה עלו כ-350 אזרחים דרום קוריאנים נוספים שפונו למדינתם.

אינדונזיה: הממשלה הטיסה 243 אינדונזים מסין בתחילת פברואר והעמידה אותם תחת הסגר בבסיס צבאי באי שממוקם צפון-מערבית לאי בורנאו.

הולנד: המדינה מכינה פינוי מרצון של 20 אזרחים הולנדים ומשפחותיהם מהוביי.

ספרד: הממשלה פועלת עם סין והאיחוד האירופי להשבת אזרחיה.

נשיא סין שי ג'ינפינג נבדק אם נדבק בקורונה (צילום: הטלוויזיה הסינית)
נשיא סין שי ג'ינפינג נבדק אם נדבק בקורונה | צילום: הטלוויזיה הסינית

במקביל לקצב ההדבקה הגבוה בסין, גם בספינת התענוגות שנתונה בהסגר מול חופי יפן, מספר הנדבקים בווירוס עולה. רק היום 66 בני אדם נוספים השוהים בספינת התענוגות, אובחנו ביממה האחרונה כחולים בנגיף הקורונה. בכך, זינק מספר הנדבקים ב"דיימונד פרינסס", שבה מוחזקים 3,700 אנשים, ל-130 בני אדם. אחד מ-15 הישראלים שמוחזקים על הספינה סיפר אמש: "בהתחלה הייתה פאניקה, כי כל מי שהתעורר והיו לו 37 מעלות מיד התקשר".

על פי הדיווח שהעבירה רשת הטלוויזיה "TBS", הבדיקות הנוספות נעשו ביממה האחרונה וחשפו כ-66 מקרים חדשים של הידבקות על סיפון הספינה, זאת לאחר שכבר כ-70 אנשים אובחנו כחולים. 910 בני אדם מתו מאז התפרץ הנגיף בסין, 97 מהם רק ב-24 השעות האחרונות. בין נשאי הנגיף החדשים שאובחנו ישנם 45 יפנים, 11 אמריקנים, 4 אוסטרלים, 3 מהפיליפינים, קנדי ואוקראיני.