עם 2,666 חולים מאומתים נכון לשעה זו, משרד הבריאות חשף הבוקר (חמישי) כי קיימות מכונות הנשמה במערכת הבריאות רק למחצית מהמספר. בעקבות החסרים, המשרד טען כי בימים הקרובים אמורים להגיע משלוחים מכל העולם של ציוד רפואי, ערכות בדיקה לנגיף, מטושים ועוד – שנרכשו ונתרמו מטעם ארגונים שונים לטובת החולים בישראל. 

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתחילת שבוע הבא צפוי להגיע לארץ משלוח ענק של השלמת ציוד רפואי מארגון "יד שרה". הציוד כולל בין היתר: 5,000 מחוללי חמצן, 1,000 בלוני חמצן ושעונים, 220 מכונות הנשמה ו-7,200 מיטות אשפוז. 

משה כהן מנכ"ל ארגון יד שרה אמר בתגובה: "מתנדבי יד שרה ממשיכים לפעול למען אזרחי ישראל ולספק את מיטב המכשור והציוד הרפואי הנשימתי לבית החולה. אנו בעיצומו של קמפיין לגיוס תרומות להשלמת הציוד הרפואי והמטרה היא לגייס 10 מיליון שקלים להטסה דחופה של הציוד. אנו קוראים לאזרחי ישראל להשתתף בגבעת החירום הזו להצלת חיים".

"הבדיקות יועברו מחר למשרד הבריאות"

גם חברת AID GENOMICS שלחה לישראל משלוח נוסף שאמור לנחות היום, ויכלול 200,000 בדיקות RNA-COVID 19, לזיהוי נגיף הקורונה של התאגיד הסיני BGI. החברה הסינית הייתה מהראשונות בעולם אשר זיהו את מקור הנגיף בעיר ווהאן ופיתחה בדיקה ייחודית לגילויו. 

שניר זנו, המנכ"ל העולמי של קבוצת ENOMICAID G, אמר כי עקב השותפות העמוקה בין קבוצה AID לבין חברת BGI, החברה הצליחה לספק את הבדיקות הנדרשות לישראל: "אנו גאים כי גם בימים בהם הדרישה גוברת על ההיצע העולמי, הצלחנו לספק למדינת ישראל את התנאים אשר יאפשרו לה לבצע כמות בדיקות זהה למספר הבדיקות אשר בוצעו בדרום קוריאה (כ-300,000 בדיקות). הבדיקות יועברו מחר למשרד הבריאות ויופצו בין בתי החולים והמעבדות השונות".
 
BGI היא חברת ה-DNA והגנטיקה הגדולה בעולם והיא מנהלת את בנק הגנים של ממשלת סין. עד כה, הקימה החברה 16 מרכזי מחקר ולמעלה מ-200 מעבדות משותפות ברחבי סין, שביכולתן לבצע בדיקות גנטיות ואפיון מחלות זיהומיות. חברת Genomics AID, נמצאת בבעלותAID Group, היא שותפה אסטרטגית של קבוצה BGI בפעילותה הקלינית בארבעים מדינות שונות, כולל ישראל. החברה הקימה מעבדת פיתוח מחקרית לבדיקות קליניות בפארק המדע ברחובות ומרכז לפיתוח ביו-אינפורמטיקה וטכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית, במספר מדינות בעולם לרבות ישראל.

"מדובר באחד המבצעים המורכבים והארוכים"
 
בנוסף, היום צפוי לנחות גם משלוח של כ-900,000 טבליות של קלטרה (Kaltera), תרופה שהוכיחה את עצמה בסין, כאפקטיבית בשילוב תרופות נוספות לטיפול בחולי קורונה במצב בינוני וקשה. המשלוח צפוי להגיע מתוך שיתוף הפעולה בין משרד הבריאות, חברת שראל, חברת התרופות קי. אס. קים אינטרנשיונל וחברת אל על. הכדורים, שמכילים שני חומרים פעילים (לופינביר וריטונביר), נמצאו בשילוב של תרופות נוספות כיעילות בטיפול בחולי קורונה במצב בינוני וקשה.

המשלוח נמצא בדרכו לישראל ממדינה ששמה לא הותר לפרסום. עם הנחיתה המשלוח יועבר לחברת שראל וממנה יחולק לבתי החולים. לדברי אבי בוסקילה, מנכ"ל שראל: מדובר באחד המבצעים המורכבים והארוכים, שבצעו במשותף מספר גופים, שחברו יחד למטרה משותפת בהובלת משרד הבריאות - לטובת המלחמה בקורונה.