התפשטות נגיף הקורונה: הרשויות בסין פרסמו הבוקר (רביעי) כי מספר המתים מנגיף הקורונה עלה ל-490 - 66 מתו רק הלילה, ומספר החולים בווירוס עומד על 25 אלף. הרוב המכריע של הקורבנות מגיע ממחוז חוביי, מוקד התפרצות הנגיף. מקרה ראשון של קורונה התגלה באקוודור – המדינה הראשונה בדרום אמריקה אליה הגיע הנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חברות התעופה האמריקניות "יונייטד" ו-"אמריקן איירליינס" הודיעו כי הן מפסיקות  את טיסותיהן להונג קונג. בתוך כך, ספינת תענוגות העוגנת לחופי יפן, נמצאת עדיין תחת בידוד מחמיר. מתוך שלושת אלפים ושבע מאות הנוסעים על הסיפון, עשרה נתגלו כנשאים של הנגיף. על פי הרשויות המקומיות, הנשאים הורדו מהסיפון והועברו להמשך הטיפול. שאר הנוסעים ממשיכים להיבדק על ידי הרשויות. 

ההיערכות לסגירת המעברים בנתב"ג לאנשים ששהו בסין
היערכות להגעת הנגיף לישראל בנתב"D

עם זאת, אתמול, פורסמו נתונים שחשפו נקודה אופטימית באשר להתפשטות הווירוס לצד עליה מתמדת במספר הנדבקים והקורבנות. לפי הנתונים המעודדים, מספר המחלימים מווירוס הקורונה ששוחררו אתמול מבית החולים היה גדול פי שלושה ממספר המתים מהמחלה. עקבו בזמן אמת אחר קצב התפשטות המחלה במפה האינטראקטיבית.

730 חולים שנדבקו בווירוס הקטלני שוחררו ביום שני הביתה, בעוד מספר הקורבנות ממשיך לעלות, מדובר בנתון שהופך משמעותי יותר ויותר שיסייע להעריך את מידת הקטלניות של הנגיף החדש ויאפשר לרשויות הבריאות בארץ ובעולם לכוונן טוב יותר את הפעולות למניעת התפשטות המחלה מחוץ לסין.

התפשטות נגיף הקורונה (צילום: רויטרס_)
חיטוי רחובות בסין | צילום: רויטרס_

בתוך כך, התפשטות נגיף הקורונה גוררת ביקורת קשה ברחבי העולם ואפילו בתוך סין עצמה על התנהלות הממשל הסיני בכל הנוגע לטיפול בווירוס. הביקורת נשמעת גם כלפי גופי התקשורת הסינים, על כך שאינם שקופים מספיק ומציגים מצגי שווא של המצב במדינה. עוד נטען כי התקשורת לא מתייחסת כלל למתרחש בבתי החולים ולהתמודדות החולים והצוותים הרפואיים.

אצבעות מאשימות מופנות גם לעבר הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, על כך שהוא מנותק מהעם ואינו מחובר כלל לבהלת הציבור. עיקר הביקורת נגדו היא על כך שאינו ביקר ולו פעם אחת באזור העיר ווהאן שבו התפרץ הנגיף לראשונה.