N12
פרסומת

אביה של מייגן מרקל: "הארי מתנהג כמו ילד קטן, אני לא קיים מבחינתם"

תומאס מרקל עורר סערה בממלכה כשהתראיין בפתיחות על יחסיו העגומים עם בתו, על השנים שגידל אותה לבד ועל היעדרותו מטקס נישואיה: "הארי חייב לי, מייגן חייבת לי, כל משפחת המלוכה חייבת לי". במקביל, אחרי שהקימו מותג עצמאי - מזכרות החתונה של הדוכסים מססקס הוסרו מהאתר המלכותי הרשמי

סוכנויות הידיעות
החדשות12
פורסם:
הנסיך הארי, מייגן מרקל ואביה, תומאס מרקל
הנסיך הארי, מייגן מרקל ותומאס מרקל | צילום: מתוך Getty Images IL, והאינסטגרם של quemacontece
הקישור הועתק

הטלטלה בממלכה נמשכת: תומאס מרקל, אביה של מייגן, שיתף תמונות וסרטים יוצאי דופן של בתו הדוכסית בסרט דוקו חדש ששודר אמש (רביעי) ועורר סערה בבריטניה. האב בן ה-75 סיפר על מערכת היחסים הקרובה והאוהבת שלו עם בתו מייגן לפני ש"זרקה אותו למען הארי ומשפחתו הנוקשה". לצד סרטי "הום וידאו" ותמונות עבר של מייגן שחושף האב לראשונה, מרקל מדבר על יחסיו העגומים עם ביתו, על השנים שגידל אותה ועל היעדרותו מטקס נישואיה.

מרקל אמר שהוא מקנא בהארי והוסיף כי בכה כשראה את הנסיך צ'ארלס מוביל את בתו לכנסייה ביום חתונתם. לדבריו, הסרט יפריך את ה"בולשיט" שהופץ עליו. ערוץ 5 הבריטי ששידר את הסרט סירב לחשוף את הסכום ששולם לאב עבור השתתפותו. האב הוסיף כי גילה שבתו בהיריון דרך הרדיו כאחד האדם. "זה פשוט בדיחה שאני אומר לאנשים שגיליתי שמייגן בהיריון דרך הרדיו. זו הבת שלי, שהייתה בהיריון עם הנכד שלי, ואני אפילו לא שמעתי על זה בטלפון - אלא ברדיו".

הנסיך הארי ומייגן מרקל מתנשקים אחרי טקס חתונתם
"בכיתי ביום חתונתם". הארי ומייגן | צילום: Ben Stansall, ap

תומאס אמר כי מאז מאי 2018 לא דיבר עם בתו ובין היתר האשים את הנסיך הארי שלטענתו מתנהג כמו "ילד בן 12". מרקל הגן על החלטתו להצטלם לסרט תיעודי והכריז: "בשלב הזה הם פשוט חייבים לי. הארי חייב לי, מייגן חייבת לי, כל משפחת המלוכה חייבת לי. הם כולם חייבים לי אחרי כל מה שהם העבירו אותי. הבת שלי הבטיחה לי שהיא תדאג לי כשאזדקן, הגעתי לשנים הבוגרות שלי, הגיע הזמן שהיא תדאג לאביה".

מרקל ציין שמעולם לא פגש את נכדו ארצ'י והוסיף שכנראה לעולם לא יפגוש אותו. "מייגן מוכרחה להגן על עצמה, על הבן שלה ועל בעלה הנסיך הארי", אמר מקור בממלכה ל"דיילי מייל" והוסיף: "זה כואב מאוד וזו באמת החלטה קשה, אבל מייגן לא תאפשר לאביה לראות את ארצ'י לעולם והיא לא מוכנה לחזור להיות איתו בקשר". על כך אמר תומאס: "אני לא קיים מבחינתם, אבל הארי, בין אם הוא מבין את זה או לא, הוא חלק מהמשפחה שלי ואני חלק מהמשפחה שלו. אין לו זכות להתנהג כך".

תומאס מרקל (ארכיון)
תומאס, אביה של מייגן מרקל | צילום: CNN, חדשות
פרסומת

בתוך כך, ב"דיילי מייל" הבריטי פורסם היום כי מזכרות החתונה של הארי ומייגן הוסרו מהחנות המקוונת של האוסף המלכותי הרשמי. המזכרות כוללת ספל קפה עשוי חרסינה, גביע וצלחת ממסיבת הנישואין של הזוג בווינדזור במאי 2018.

הסרת הפריטים של הזוג מהאתר הרשמי מגיעה אחרי שנודע כי הזוג הקים מותג עצמאי ורשם זכויות יוצרים על המותג "Sussex Royals", התואר שקיבלו מהמלכה לרגל נישואיהם. במותג הם יוכלו להשתמש למטרות צדקה, אבל גם בשימושים מסחריים, תמורת תשלום מזכיינים מורשים אם ירצו בכך.