עוד ועוד מדינות מתייצבות לצד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג: אוגנדה מצטרפת לאוסטריה, אוסטרליה, ברזיל, הונגריה, צ'כיה וגרמניה בטענה שלבית המשפט אין סמכות לדון בנעשה בשטחים. המדינות ביקשו להצטרף לדיונים על תקן "ידידת בית המשפט", ועשויות להיות אלה שמונעות את החקירה נגד ישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שר החוץ ישראל כ"ץ בירך על המהלך. "ישראל רואה בחיוב את העובדה שמדינות חשובות, מומחים בעלי שם וארגוני חברה אזרחית מביעים עמדה ברורה לפיה אין לבין הדין הפלילי הבינלאומי סמכות לדון בסוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני", אמר. "זו עמדה אחראית המתיישבת עם המשפט הבין לאומית ומונעת פוליטיזציה של בית הדין".

יו"ר הכנסת אדלשטיין נפגש השבוע בברלין עם נשיא גרמניה ושרי החוץ וההגנה שלה, והוא זה שהעלה את הבקשה למניעת דיון בהאג בנושא יהודה ושומרון. "גרמניה היא אחת הידידות החשובות ביותר של ישראל", אמר היום. "המעצמה החשובה באיחוד האירופי מתייצבת לצד ישראל אל מול ההסתה הפלסטינית והצביעות של האו"ם. ישראל תמשיך להיאבק למען הצדק ולא תאפשר לאבו מאזן להמשיך במסע הרמאות חובק העולם שלו".

בדצמבר האחרון הודיעה התובעת הרשמית של בית הדין בהאג כי לבית הדין ישנה העילה לחקור את הסוגיה הישראלית-פלסטינית. לדבריה, "תיפתח חקירה על פשעי המלחמה לכאורה המתבצעים בשטחים הפלסטיניים. הפשעים התקיימו או מתקיימים בגדה המערבית, מזרח ירושלים ועזה". ראש הממשלה נתניהו אמר אז כי "בית הדין הפך לכלי נגד ישראל", והיועמ"ש שיגר מכתב לפיו לבית הדין אין את הסמכות לעסוק בהנהגה.