בהלת הקורונה: הנגיף יצא מאיטליה וממשיך להתפשט ברחבי אירופה
בזמן שנראה שסין מצליחה לבלום בשטחה את הקורונה – הנגיף ממשיך להתפשט בעוד ועוד מדינות באירופה. אחרי איטליה שבה מספר הקורבנות ממשיך לעלות, מקרים חדשים התגלו רק ביממה האחרונה בקרואטיה, בחבל קטלוניה שבספרד ובמדינות נוספות. תמונת מצב, הרשימה המתעדכנת והמסר האופטימי מארגון הבריאות העולמי



איטליה, שוויץ, קרואטיה, אוסטריה, צרפת, ספרד, גרמניה, בריטניה, רוסיה, פינלנד, שוודיה ובלגיה: רשימת המדינות באירופה שעל אדמתן שוהים נשאי קורונה הולכת ומתארכת ככל שחולפות השעות. גם במפרץ הפרסי הנגיף ממשיך להתפשט מאירן אל מדינות נוספות, וכווית הודיעה אמש (חמישי) כי מניין הנשאים במדינה עלה לתשעה.
בריטניה הוציאה אזהרת מסע ל-11 ערים בצפון איטליה, והמליצה לאזרחיה לבטל כל נסיעה שאינה הכרחית לערים אלו. בגרמניה הודיעו הרשויות כי התגלה מקרה ראשון של קורונה בדרום המדינה, לאחר שהגיעו תוצאות בדיקותיו של אזרח גרמני בן 25 ששב מביקור באיטליה.
בהודעה של משרד הבריאות הגרמני נמסר כי החולה, שככל הנראה נדבק בזמן שהותו במילאנו, דיווח לרשויות ברגע שהחל לפתח תסמיני שפעת ויוכנס לבידוד בבית חולים מקומי. הרשויות אף הנחו את כל מי שבא עם החולה במגע להכניס עצמם להסגר בית של 14 ימים, וציינו כי מי שיפתח תסמיני מחלה יועבר גם הוא לבידוד בבית חולים.
באיטליה דווח אמש כי מניין המתים עלה ל-11, וחולים חדשים התגלו גם בדרום המדינה ובטוסקנה. במקביל, במלון בטנריף עדיין נמצאים בבידוד כאלף תיירים עקב אורח איטלקי שנמצא כחולה לאחר שהותו במקום. איטליה כעת שלישית בעולם מבחינת כמות הנדבקים עם 322 מקרים, ולפניה רק דרום קוריאה וסין.
טראמפ: להצניע את הדיווחים על התפשטות הקורונה
במקביל, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הפציר בקרוביו להצניע את הדיווחים על התפשטות הקורונה במדינה, וזאת מחשש לירידה משמעותית בבורסות בניו יורק. טראמפ מעריך כי לדיווחים הרבים על הנגיף תהיה השפעה על ירידות השערים בעולם, מה שעלול לפגוע בו פוליטית בשנת בחירות.
נשיא ארה"ב הצהיר כי החיסון לנגיף נמצא בפיתוח אך מאוחר יותר הבהיר שזה ייקח חודשים רבים. ראש משרד הבריאות האמריקני, אנתוני פאוסי, הבהיר הערב בהקשר זה כי להערכתו המועד המוקדם ביותר שבו יסתיים פיתוח החיסון לנגיף יהיה בעוד כשנה עד שנה וחצי.
57 חולים אובחנו עד כה בארה"ב והערכות הן כי בשל מבנה מערכת הבריאות האמריקנית, הכורכת בדיקות מסוג זה בתשלום, רבים לא הגיעו להיבדק.

ארגון הבריאות העולמי למדינות העולם: תלמדו מסין
שליח ארגון הבריאות העולמי חזר האתמול מביקור בסין, וחילק למדינה לא מעט מחמאות. לדבריו, הסינים הצליחו להשתלט בשלב זה על ההתפשטות, המספרים במדינה יורדים והוא מרוצה מטיפולם באירוע. השליח הרעיף שבחים על הפעולות שביצעו הסינים, ועל הדרך שבה ביצעו בדיוק מושלם את מה שכתוב בספרי הלימוד תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת.
לדברי השליח, אפשר עדיין למנוע מגפה עולמית אם כל מדינות העולם יפעלו כמו סין. עם זאת, יש לציין כי שיטות הפעולה שבהן נקטה סין על מנת להביא את התושבים לשיתוף פעולה מלא שנויות במחלוקת. באשר למחלה עצמה אמר השליח כי מספר הנשאים שאינם חולים הוא קטן בהרבה מכפי שמפורסם בתקשורת, ועל כן האפשרות להכיל את המחלה ולמנוע מגפה עולמית עדיין סבירה.
