איך ישראל מתמודדת עם הקורונה בהשוואה למדינות אחרות? מבחינה של עקומת הגידול במספר החולים בארץ לעומת הגידול באיטליה ובדרום קוריאה ניתן ללמוד על אופן הפעולה הרצוי כדי לבלום את התפשטות הנגיף. כדי להשוות בין הצעדים שננקטו, או שלא ננקטו, יש לבחון את מספר החולים במדינות השונות לאורך הימים - ולראות כיצד השפיעו דרכי הפעולה השונות על המצב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בזמן שבישראל היו 100 חולים, מצבנו היה זהה לזה של איטליה ושל דרום קוריאה. מאז, איטליה כמעט ולא פעלה, וככל שחלפו הימים עלה מספר חולים והמתים בה. כעת, למרות הצעדים שננקטים שם באיחור, הכיוון לא משתנה וההתפשטות המהירה נמשכת. בעוד שבאיטליה המספרים זינקו, בישראל הפעילו שורת צעדים להרחקה חברתית - וכעת מצבנו טוב יותר משלה עם מספר קטן יחסית של נדבקים.

בדרום קוריאה המצב נעשה חמור הרבה יותר אפילו מזה של איטליה, והעלייה במספר הנדבקים הייתה חדה - גם כשהטילו הסגר מוחלט על מוקד ההדבקה. המצב השתנה שם ברגע שהחלו לפעול בשיטת הבדיקות המוגברות, ה"מגה סקרינינג". כך איתרו במדינה את החולים קלים, העבירו אותם לבידוד - והמדינה השתלטה על המצב.

המודל הקוריאני שכולל רק בדיקות אינו מספיק, הרחקה חברתית מושלמת אינה ריאלית - אך שילוב של צעדי ההרחקה והגברת הבדיקות זו לדעת מומחים רבים השיטה היעילה ביותר למאבק בהתפשטות הקורונה.