שלושה מקרים ראשונים של הידבקות בווירוס הקורונה הסיני זוהו בצרפת, כך הודיע אמש שרת הבריאות של צרפת. שני מקרים זוהו בפריז, והשלישי בבורדו. היום (שבת) אובחן החולה הראשון אוסטרליה - גבר סיני כבן 50. בסין, מתו מהווירוס 15 נשאים נוספים - כך עלה מספר הנפטרים ל-41 בני אדם, ומספר הנשאים הכולל עומד כעת על 1,287 אנשים. משרד הבריאות היפני הודיע כי זוהו 3 נשאים של נגיף הקורונה במדינה וכולם אזרחים יפניים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אתמול הודיעה שרת הבריאות בצרפת על אבחון 3 נשאים ראשונים באירופה של ווירוס הקורונה, שניים מהם בפריז והשלישי בבורדו. אחד מהם כבן 48 שחזר לאחרונה מטיול בסין, וככל הנראה בא במגע עם אנשים מהעיר ווהאן בה התפרץ הנגיף לראשונה. חולה נוסף הוא בן משפחתו של החולה הראשון.

טיהור כיכר באזור ווהאן (צילום: רויטרס_)
טיהור כיכר באזור ווהאן, סין | צילום: רויטרס_

במהלך הלילה שר הבריאות המלזי פרסם כי 3 בני אדם ראשונים אובחנו כחולי נגיף הקורונה במלזיה. החולים הם אישה כבת 65 שבעלה אובחן כחולה בסינגפור, ו-2 מנכדיהם בני 11 ושנתיים. עוד דווח כי במחוז ויקטוריה שבאוסטרליה אובחן חולה ראשון במדינה, אזרח סיני בשנות ה-50 לחייו. שרת הבריאות במחוז, ג'ני מיקאקוס, אמרה כי החולה הגיע בטיסה מסין לפני כשבוע. בעקבות הנשאים האחרונים שאובחנו, דיווח משרד הבריאות בסין כי כ-1,300 בני אדם נדבקו בנגיף, וכי עד כה נפטרו 41 בני אדם; מצבם של 237 חולים מוגדר קשה.

הנגיף בסין (צילום: רויטרס)
הנגיף בסין | צילום: רויטרס

אתמול דיווח משרד הבריאות האמריקני על מקרה שני של הנגיף בארה"ב, לאחר שאישה בשנות ה-60 לחייה משיקגו זוהתה כנשאית של הנגיף. 50 בני אדם נוספים נמצאים בחשד להידבקות, אך טרם התקבל אישור סופי בנוגע לכך. 

עם זאת, ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי מוקדם מדי להכריז כי מדובר באירוע חירום בינלאומי."אני לא מצהיר היום על מצב חירום של בריאות הציבור הנוגע לדאגה בינלאומית", הודיע מנכ"ל הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס. "עם זאת, אל תטעו - מדובר במצב חירום בסין. אבל הוא עדיין לא הפך למצב חירום עולמי, למרות שיכול להפוך לאחד כזה".

הנגיף בסין (צילום: רויטרס)
הנגיף בסין | צילום: רויטרס

בעיר ווהאן, מוקד התפרצות הנגיף, פועלים להקמת בית חולים שיכיל אלף מיטות, וחותרים להשלים את בנייתו בתוך שישה ימים בלבד. אזרחים בסין מדווחים כי בשלב זה, בבתי החולים הקיימים ההמתנה לרופא אורכת שעות, והצוותים הרפואיים אינם מספיקים כדי להכיל את הביקוש. תיעודים מטרידים מסין מראים אנשים החולים, לכאורה, במחלה מתמוטטים ברחוב.