ספינת הקורונה - ישראלי רביעי אובחן כנשא: משרד הבריאות ומשרד החוץ הודיעו הבוקר (חמישי) כי לאחר בדיקות רפואיות ישראלי נוסף שהה על ספינת התענוגות ה"דיימונד פרינסס" אובחן כנשא נגיף הקורונה. הלילה מתו שני אזרחים יפנים קשישים ששהו בספינה ונדבקו בנגיף. במקביל ממשלת סין דיווחה דווקא על נתונים מעודדים, העשויים להצביע על הצלחה בבלימת ההתפשטות של הנגיף במוקד ההתפרצות הראשוני של הווירוס, במחוז חוביי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי הודעת המשרדים הישראלי שנדבק בקורונה על הספינה צפוי לרדת ממנה להמשך קבלת טיפול רפואי ביפן. הפרופסור רן ניר-פז, מומחה במחלות זיהומיות מהמרכז הרפואי הדסה אשר נמצא בשליחות משרד הבריאות ביפן, אמר הבוקר כי העברת הישראלים מהספינה היא הליך מורכב שצפוי לקרות היום בשעות הקרובות ועליו אמונים אנשי השגרירות, יחד עם המשנה למשרד הבריאות והשלטונות היפניים.

הוא יישאר ביפן להמשיך וללוות את הישראלים שאובחנו כחולים בקורונה, המאושפזים בבידוד בשני בתי החולים הצבאיים ביפן. לדבריו, מצבם של השלושה מוסיף להיות קל.

ספינת הקורונה (צילום: Sakchai Lalit | AP)
ספינת הקורונה | צילום: Sakchai Lalit | AP

לפי הנתונים שפרסמה הלילה ממשלת סין, מספר מקרי ההידבקות החדשים שדווחו ביממה האחרונה במחוז חוביי, שם התגלה לראשונה הנגיף, הוא הנמוך ביותר שנרשם מזה כחודש ועומד על 439 בני אדם בלבד. זאת לעומת 1,693 ביממה שלפני כן. גם מספר המתים במחוז צנח באופן דרמטי ב-24 השעות האחרונות, והוא עומד על 108 ביום רביעי, לעומת 132 ביום שלישי. בסך הכל, 2,118 בני אדם מתו בסין מקורונה עד כה, ו-74 אלף חלו בנגיף, על פי נתונים רשמיים שסיפק הממשל.

במקביל לדיווחים המעודדים בסין, ערוץ הטלוויזיה הממשלתי ביפן דיווח על זוג קשישים בשנות ה-80 לחייהם שמתו בעת ששהו בבידוד, לאחר שהות בת חודש על ה"דיימונד פרינסס". בדרום קוריאה דווחו 31 מקרי הידבקות חדשים, וכעת מספר החולים במדינה עומד על 82 בני אדם.

שדה התעופה בצ'נגדו, סין (צילום: B.Zhou, ShutterStock)
צילום: B.Zhou, ShutterStock

בתוך כך, אמש פרסמה קבוצת מדענים ממצאים מדאיגים בכתב העת היוקרתי ה-"New England Journal of Medicine". לפי המאמר, ווירוס הקורונה יכול להתפשט בקלות רבה יותר משהונח עד כה, לרבות בין אנשים שלא מראים תסמינים של המחלה.

מחקר נוסף בסין, הנרחב ביותר שנערך עד כה בנושא, הצביע אף הוא על רמת הדבקה גבוה יותר משחשבו הרופאים תחילה. לאחר שבדקו יותר מ-72 אלף חולי קורונה, החוקרים דיווחו כי הנגיף מדבק הרבה יותר מנגיפי ה-SARS, וה-MERS, שגבו את חייהם של 1,602 בני אדם.