החלטת ראש עיריית תל אביב רון חולדאי להאיר אמש (רביעי) את בניין העירייה בצבעי דגל לבנון בעקבות הפיצוץ האדיר שהרעיד את ביירות התקבלה בישראל בדעות חלוקות - אך מתברר כי גם בלבנון ובעולם הערבי היא עוררה סערה לא קטנה. שעות לאחר ההחלטה על המחווה החל ברשתות החברתיות גל של עשרות אלפי תגובות נגד המחווה הישראלית בצירוף ההאשטאג "אנחנו לא רוצים את זה". גולשים לבנונים רבים זעמו על ההחלטה, בעוד אחרים מחו על "הצביעות הישראלית" לדבריהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אנחנו מעדיפים למות מאשר לקבל עזרה מישראל", כתב אחד הגולשים בחשבון הטוויטר. משתמש אחר כתב בלגלוג: "אין דבר טוב יותר מלראות את דגל לבנון בישראל. מעניין למי הכי פחות אכפת מאיתנו - ישראל או ממשלתנו". בציוץ נוסף כתב גולש לבנוני בעברית: "נדליק את תל אביב עם הטילים שלנו".

משתמש נוסף בחר להזכיר בציוץ בטוויטר את העימותים הצבאיים בין ישראל ללבנון: "מאירים בניינים עם דגל לבנון? מציעים לספק ללבנון סיוע הומניטרי? אם כבר מדברים על אנושיות, בל נשכח את התוקפנות הישראלית ב-78', את הפלישה ב-82', את טבח סברה ושתילה, את טבח כפר כנא ולבסוף את מלחמת יולי 2006, כאשר הציונים כתבו על טילים 'מילדי ישראל לילדי לבנון'".

"זה רק ניסיון פתטי של ישראל לנקות את הפשעים שלה", כתב גולש אחר. "אנחנו לא רוצים את העזרה שלכם ממזרים מטונפים". בציוץ נוסף נכתב: "מה לעזאזל? הם הרגו פי מאה יותר לבנונים מאשר אלו שמתו בפיצוץ הזה".

לאחר הפיצוץ האדיר שהחריב שלשום חלקים נרחבים מביירות, החליט ראש עיריית תל אביב רון חולדאי להאיר את בניין העירייה בצבעי דגל לבנון לאות הזדהות עם האסון שפקד את המדינה. המחווה עוררה סערה וזכתה ללא מעט ביקורות שלפיהן מדובר בתמיכה בחיזבאללה ובמדינת אויב.

"במדינה מתוקנת הצבע הכתום היה צובע הערב את בניין עיריית תל־אביב כתזכורת לגירוש מגוש קטיף", תקפה ח"כ איילת שקד. חולדאי השיב למגנים: "‏האנושיות קודמת לכל סכסוך, וליבנו עם העם הלבנוני בעקבות האסון הנורא שפקד אותו".

בעוד כוחות החילוץ בביירות ממשיכים לפעול לאיתור נפגעים שנלכדו מתחת להריסות, מניין המתים מהפיצוץ ההרסני שאירע באחד המחסנים בנמל עלה ל-135. מספר הפצועים הגיע כבר ל-5,000, ומצבם של עשרות נעדרים עדיין לא ידוע. נוסף על כך, כ-250,000 מתושבי העיר נאלצו לעזוב את בתיהם כתוצאה מהנזק הכבד שנגרם להם.

צוותי החקירה בלבנון ממשיכים לנסות ולהבין מהו הגורם שהביא לפיצוץ האדיר בנמל. הממצאים הראשוניים שהעלתה הבדיקה העלו כי 2,750 טונות של החומר הדליק אמוניום חנקתי אוחסנו במקום ברשלנות במשך שנים. ואולם, בלבנון נשמעים קולות רבים המפנים את האשמה דווקא לעבר חיזבאללה - ואם אכן יתברר כי יש לו חלק בעניין, והאירוע קשור לאמצעי לחימה שאוחסנו במקום, ארגון הטרור עשוי למצוא עצמו תחת מתקפה ציבורית חריפה.