מניין המתים מנגיף הקורונה באיטליה מתקרב הבוקר (שני) ל-5,500, והיא חלפה מזמן על פני סין - מדינה שהאוכלוסייה בה גדולה פי 20. משרד הבריאות האיטלקי כורע תחת העומס, וצוותי הרפואה במדינה עובדים סביב השעון כדי להשאיר את החולים הקשים בחיים, בזמן שהם נאלצים להחליט תכופות מי ימות ומי יחיה. בעיר ברגמו מוכת הקורונה שורפים גופות, והצבא נקרא לטפל במשימה המחרידה. וכעת, אחרי שבועות של הכחשה, גם בארה"ב חוששים מתרחיש דומה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"זה יכול להיות עניין של שבועות - אולי אפילו ימים - עד שמשהו דומה יקרה כאן", אמר ד"ר טום פרידן, מנהל המרכז לבקרת מחלות בארה"ב לשעבר, לעיתון המקוון "אינטרספט". "הפחד הגדול ביותר שלי, ושל מומחים נוספים, בעת הזו הוא הסכנה של קריסת מערכת הבריאות".

מתחם בדיקות קורונה ביוסטון, טקסס (צילום: AP)
מתחם בדיקות קורונה בטקסס, ארה"ב | צילום: AP

פרידן הוא כעת עמית בכיר לבריאות גלובלית במועצה האמריקנית ליחסי חוץ. "זה יהיה קטסטרופלי כמו התמונות שאנחנו רואים עכשיו מאיטליה", טען. "אנחנו עלולים לחזות במצב דומה בקהילות שונות ברחבי ארה"ב בקרוב".

"ראינו שבאיטליה ובסין אלפי עובדי רפואה נדבקו, ואנחנו יודעים שכעת זה קורה גם בארה"ב", הוסיף המומחה למחלות. לפי הערכות קודרות, התרחיש הקיצוני הוא שיהיה צורך העולה פי 10 על ההיצע במיטות וערכות הנשמה. "אנו מקווים שמקרה כזה לא יתרחש כאן", אמר. "אך אם כן - זה יכול לקרות בתוך ימים ספורים או שבועות".

 "הסכנה תרחף כאן חודשים ארוכים", הוסיף פרידן. "עד שנבין יותר טוב איך לשלוט בזה ותהיה לנו יכולת לזהות חולים במהירות - אז נוכל למנוע התפרצויות לפני שהן מתפתחות למגפה".

כשליש מהאמריקנים, מאה מיליון בני אדם, נמצאים בימים אלה תחת הנחיות להישאר בביתם. יותר מ-400 איש כבר מתו מתוך 31,000 החולים בקורונה שאובחנו עד כה במדינה, מחציתם בניו יורק. אמש הכריז טראמפ על מדינות ניו יורק ו-וושינגטון כמדינות "מוכות אסון", והורה להעביר אליהן סיוע מיוחד. הנגיף התפשט בכל רחבי ארה"ב והגיע בשבוע שעבר אל כול אחת מהמדינות שבה.