המאבק בין ארה"ב לסין עולה מדרגה: הממשלה בבייג'ינג הורתה הלילה (בין חמישי לשישי) לבית הלבן לסגור תוך 72 שעות את הקונסוליה האמריקנית בעיר צ'נגדו, בירת מחוז סצ'ואן - זאת, ימים ספורים לאחר שוושינגטון הורתה במפתיע לסין לסגור את הקונסוליה שלה ביוסטון, טקסס. המהלך החריג מגיע בצלה של הודעה חמורה שפרסמה אתמול מחלקת המדינה האמריקנית על כך שסין גנבה קניין רוחני ורעיונות בשווי מיליארד דולר מחברות אמריקניות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מעבר לדרישה לסגור את הקונסוליה האמריקנית צ'נגדו, ארה"ב גם הונחתה לעצור "את כל הפעילויות העסקיות שבה". הדיפלומטיים האמריקנים קיבלו את ההודעה הבוקר ושבה נכתב כי ארה"ב "יצרה את האירוע באופן חד-צדדי" בכך שהורתה על סגירת הקונסוליה ביוסטון. לדברי הממשלה הסינית, מדובר ב"הפרה אנושה של החוק הבין-לאומי ושל הנורמות הבסיסיות ביחסים הבין-לאומיים".

ממשרד החוץ של סין נמסר כי "המצב הנוכחי בין סין לארה"ב הוא דבר שסין לא רוצה לראות - והאחריות מוטלת כולה על ארה"ב. אנו קוראים שוב לארה"ב לבטל מיד את ההחלטה השגויה (לסגור את הקונוסליה ביוסטון) וליצור את התנאים ההכרחיים להשבת היחסים ההדדיים".

שי. הפגישה תיערך כמתוכנן (צילום: רויטרס, חדשות)
נשיא סין שי | צילום: רויטרס, חדשות

בתחילת השבוע הורה טראמפ לסגור את הקונסוליה הסינית ביוסטון, שבה מועסקים כ-200 בני אדם. להודעתו של טראמפ קדמה הודעה אחרת לפיה ארה"ב חשפה פעילות של האקרים סיניים שניסו לגנוב מידע על חיסון לקורונה. לדברי האמריקניים, אותם האקרים פעלו בשירות הממשלה הסינית.

ביום שלישי האחרון הודיעה ארה"ב שהגישה כתב אישום נגד שני אזרחים סינים שניסו לגנוב מידע על פיתוח חיסון לקורונה בשירות משרד הביטחון הסיני. לפי כתב האישום, שני ההאקרים, לי שיאיו (34) ודונג ג'יאג'ה (33), פעלו גם נגד פעילי זכויות אדם בארה"ב, בסין ובהונג קונג.

שעות ספורות לאחר הגשת כתב האישום, שגריר סין בבריטניה דחה את הטענות וכתב בחשבון הטוויטר שלו כי "האשמות מהסוג הזה הן חוסר כבוד למדענים סיניים ולהישגים שלהם. הן עלולות לפגוע בשיתוף הפעולה הבין לאומי של מחקר ופיתוח. על העולם להתנגד בתוקף ולדחות טענות חסרות שחר כמו אלו".