בצל נגיף הקורונה המשתולל, ערכנו בדיקה: עד כמה המטוסים בהם אנחנו טסים מזוהמים? הבדיקה נערכה על ידי מכשיר lumitester שמדד את כמות החיידקים במשטחים השונים במטוסים בשתי חברות לואו- קוסט מובילות: ריינאיר וויז- אייר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בחברת ריינאיר נמצא כי המשטח המזוהם ביותר הוא מגש האוכל בו נמדדו לא פחות מ- 16,765 חיידקים, שלפי המומחים מדידה של יותר מ-200 חיידקים מעידה של משטח לא נקי. על ידית המושב נמדדו 4,524 חיידקים, ועל ידית השירותים, באופן מפתיע, נמדדו הכי פחות חיידקים – 1,101.

בחברת ויז-אייר כמות החיידקים הגבוהה ביותר נמדדה בברז שטיפת הידיים בשירותים, בו נמצאו 5,531 חיידקים. על כיס המושב, בו הנוסעים נוהגים לאחסן דברים כמו בקבוק מים, נמדדו לא פחות מ-4,000 חיידקים. על מגש האוכל בחברת ויז- אייר נמדדה כמות של 4,112 חיידקים.

הבדיקה שהוצגה מתייחסת לחיידקים ויכולה להעיד על ניקיון המשטח, אך מבדיקה שנערכה לגבי נגיף הקורונה מתגלה היכן הסבירות הגבוהה ביותר להידבקות בנגיף במהלך הטיסה. נמצא כי המקומות ליד החלון הם הבטוחים ביותר, ואלו שליד המעבר הם המסוכנים ביותר, כך ליושבים בהם הסיכוי גבוה יותר להידבקות בנגיף. 

"וואו, זה פשוט מגעיל. כשהמנקים מגיעים אין להם זמן לנקות כל שולחן ושולחן. אז לטובתכם – מגבונים לחים", מציינת דיילת אמריקנית ותיקה. "תביאו את הציוד שלכם. השמיכות עברו כביסה, אבל לא בטוח כמה טוב הם כובסו, כן? כנ"ל לגבי הכריות". מ', מנקה מטוסים לשעבר מספר: "אין זמן, אין זמן לזה. פחות מנקים את הרצפה, פחות שואבים. שמים דגש על השירותים ופחות על המושבים". אם כן, בפעם הבא שאתם טסים, מומלץ לשקול להצטייד במגבונים או חומרי ניקוי כדי לחטא את המושבים רגע לפני שמתיישבים.