בעוד שבשבוע שעבר הזהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הגעת נגיף הקורונה לישראל היא "בלתי נמנעת", במערכת הבריאות מנסים בכל זאת לוודא כי ישראלים השבים מחו"ל לא יחדירו את הווירוס ארצה. פרופסור אייל לשם, מומחה לנגיפים מהמרכז רפואי שיבא תל השומר, פירט עבור חדשות 12 את ההנחיות לנוסעים לחו"ל, והסביר כיצד עליהם לפעול כדי להימנע מהידבקות בנגיף. בין ההוראות: "לרחוץ ידיים ולהתרחק ממשתעלים ומבתי חולים"

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"ישנה המלצה לאנשים שטסים, להקפיד על רחצת ידיים עם סבון וג'ל אלכוהול ולמעט במגע עם אנשים חולים", הסביר פרופ' לשם. "יש להתרחק מאנשים שמשתעלים, יש להתרחק מבתי חולים ומרפאות שסביר שהחולים יהיו במקומות האלה. אם אדם נמצא בטיול ומופיעה אצלו מחלה, חום, קוצר נשימה - הוא חייב ללכת לרופא מטפל". בתוך כך הדגיש לשם כי עדיין אין המלצה להימנע מטיסות.

חלק ממקרי התמותה כתוצאה מהידבקות בנגיף הקורונה היו דווקא בקרב אנשים שלא נמצאים בקבוצות הסיכון - צעירים שלהם אין מחלות רקע. פרופ' לשם הסביר כי "גם בשפעת רגילה לגמרי יש מקרי תמותה של אנשים צעירים ללא מחלות רקע. המשמעות היא כמות המתים - לא העובדה שזה קורה". לבסוף הדגיש לשם: "עדיין לא יודעים מספיק על הווירוס כדי לעשות הנחות למה הוא מסוכן לאנשים צעירים".

ספינה יפנית בהסגר מחשש לקורונה‎ (צילום: Kim Kyung-Hoon, רויטרס_)
"ספינת הקורונה" | צילום: Kim Kyung-Hoon, רויטרס_

אתמול דווח כי מניין הנדבקים ב"ספינת הקורונה", הנתונה בהסגר מול חופי יפן, עלה ל-64. נוסעי ספינת התענוגות, בהם לפחות 15 ישראלים, שוהים בבידוד כבר קרוב לשבוע. פרופ' לשם התייחס לנושא וקרא "לשקול הפסקה של קרוזים שעוגנים במדינות כמו סין בהם יש חשד למגפה". 

לבסוף התייחס פרופ' לשם לרופא הסיני שהתריע על המחלה למרות התנגדות השלטונות ולאחר מכן מת מהנגיף בעצמו: "חבל מאוד שהאזהרה שלו לא נלקחה במקצועיות. מגפות שמתפשטות מהר - ככל שמזהים אותן מוקדם יותר ונוקטים בצעדים אגרסיביים לעצירתן, כך יש סיכוי טוב יותר להפחית את ההדבקה ולעצור אותה".

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il